HTML

Elérhetőségem

INGYENES mini tanfolyam

Név: *
Email: *

Kalló Melinda kineziológus - Kineziológia blog

Ha válaszút elé érkeztél és nem tudod hogyan tovább, először is el kell döntened hogy barátságos vagy barátságtalan univerzumban élsz-e...(Einstein egyik híres mondása). Sorsodat a választás pillanatában alakítod. Olyan embereknek segítek akik valami miatt nem tudnak továbblépni az életben. Segítek nekik átlátni a problémát, célt és értelmet találni az életben. Feloldom a bennük levő blokkokat, hogy tovább tudjanak lépni és hogy teljesebb életet éljenek.

Tarts velem a Facebookon is!

Címkék

agyféltekék (2) allergia (1) álmok (4) anya (1) áramlat (2) átváltozás (1) az élő mátrix (1) a titok (1) baba (2) boldogság (5) célok (5) david hawkins (1) depresszió (1) diéta (1) döntés (1) éft (1) egészség (2) éld az (1) életcél (5) életstílus (1) energia (2) értékrend (1) félelem (1) félelmek (1) film (2) flow (2) fogyókúra (1) gondolataink (6) gyerek (8) gyereknevelés (8) gyermek (2) gyógyítás (2) gyógyulás (1) halogatás (1) harmónia (5) heti frissítő (9) hiedelmeink (2) hitrendszer (5) hosszú élet titka (1) hullámvölgy (1) igazság (1) inga (1) intuíció (1) izomtesztelés (5) karrier (1) kineziológia (14) kineziológia gyakorlat (8) kineziológus (3) kismama (1) kommunikáció (2) konfliktus (1) korlátozó hiedelmek (2) köszönöm ereje (1) kreativitás (2) krízis (1) lehetőségek (2) louise l hay (1) meditáció (2) oldás (2) önbecsülés (2) önbizalom (3) önbizalomhiány (1) önértékelés (4) one brain (6) önismeret (4) önkifejezés (2) online tanácsadás (1) pánik (1) paradigmaváltás (1) pozitív gondolkodás (3) pránaevés (1) problémamegoldás (2) stressz (7) stresszek (1) stresszoldás (7) szakítás (2) szellemi törvény (1) személyiségfejlesztés (2) szeretetnyelv (1) szerkezet funkció (1) szokások (1) születés (1) szülő (2) szülők (1) tanulás (1) traumák (2) tudatalatti (1) tudatosság (2) újrakezdés (5) választás (1) változás (7) van választásod (1) vezérlő értékeink (1) világnézet (2) vonzás törvénye (9) életed (2) Címkefelhő

Mikroszkópikus művészet. Parányi álmok.

2013.05.21. 15:24 Ariadné2010

Egy elképesztő videóra és történetre bukkantam az interneten, ami teljesen elvarázsolt. Meggyőződésem hogy az ember hihetetlen dolgokra képes, de amit most láttam az minden várakozásomat fölülmúlta. Úgy éreztem meg kell osztanom veletek.

 

Teljes döbbenettel néztem amint ez az ember olyasmit csinál, amiről nem gondoltam volna hogy fizikailag lehetséges lenne… és mégis. Még egyszer bizonyítást nyert, hogy ha az emberi elme ki tudja találni, akkor meg is tudja valósítani.

 

A történet egy olyan emberről szól aki tanulási zavarai miatt nem tanult meg írni és olvasni. Mivel gyerekkorában még nem ismerték fel problémájának az okát, folyamatos gúnyolódásban volt része a tanárok és társai részéről. A saját bevallása szerint, kicsinek, parányinak érezte magát. Talán ez vezetett oda hogy művészete egészen különleges. A parányi arányok művészete. Ez az ember porszemből farag állati figurákat, embereket, épületeket. A faragásai csak mikroszkóp segítségével csodálhatók meg. Ezek a parányi alkotások elférnek egy tű fokában. Ha már próbáltál cérnát fűzni a tűbe, akkor tisztába vagy azzal hogy mit is jelentenek ezek a méretek.

 

A csatolt videó angolul van, de a lényeg látszik. Egy ember porszemből farag elképesztő figurákat és ráadásnak ki is festi ezeket egy légy hátáról vett szőrszállal. A filmben láthattok egy két szintes babaházat bútorokkal és egy babával benne. A baba mérete egy vörösvérsejt méretével egyező. A film végén Charlie Chaplint látjátok egy szempillán egyensúlyozva

 

Itt van egy ember aki nem nagyban, hanem igencsak kicsiben gondolkodik, parányi álmok jellemzik és mégis óriásit alkot.

(a film a reklám után jelenik meg)

 

 

http://abcnews.go.com/WNT/video?id=3298352

Szólj hozzá!

Címkék: álmok újrakezdés

Te rettegsz a stressztől?

2013.04.08. 10:48 Ariadné2010

stressInSand.jpg

Sokat gondolkodtam pár évvel ezelőtt hogy változtassak-e az életemen vagy sem. Menjek-e vissza a régi munkahelyemre gyes után vagy sem. Mindent végig gondoltam, a családi, anyagi helyzetünket, az álmaimat, az életem összes területét amelyre kihatással volt a döntésem. Érvek és ellenérvek sokaságát sorakoztattam fel. A döntés félelmetesnek tűnt.

 

Miután mélyen a lelkembe néztem tudatosodott bennem, hogy leginkább a stressztől féltem.

 

Attól féltem hogy nem leszek képes kezelni a váltással járó stresszt. Féltem attól hogy a döntésemben rejlő részletek megvalósítása olyan stresszt zúdít a nyakamba amelyet talán nem tudok kezelni. Legfőképp attól féltem hogy ez a váltás a legrosszabb démonaimat aktiválja majd: a kontrollmániámat, az aggodalmaskodásaimat, a perfekcionizmusomat.

 

Útközben azonban megtanultam pár dolgot:

 

Rájöttem hogy igencsak rugalmas tudok lenni. Az élet állított már pár kihívás elé, de mindannyiszor megoldottam. Volt olyan is amikor térdre kényszerített a fájdalom, félelem és szomorúság. Betegre aggódtam magam. Azonban mindig felálltam és továbbmentem. Mindig megpróbáltam önmagam legjobb változata lenni.

 

Az igazság az, hogy bármi is történik a mai napon holnap úgyis felkel a nap. Azt kell mondanom, hogy elképesztően szerencsés vagyok. Egészséges és erős vagyok. Fedél van a fejem fölött és a szeretteim körülöttem vannak.

 

Ez számodra is érvényes.

 

Gyerekkoromhoz és fiatal felnőttkoromhoz képest most már rengeteg eszköz áll rendelkezésemre amellyel kezelni tudom a stresszt. Rendszeresen meditálok, mozgok, egészségesen étkezem.

 

A titok a hajlandóságomban áll, hogy használjam is ezeket az eszközöket.

 

A problémát nem lehet csak amúgy pikk-pakk egy nyugtatóval elintézni. A titok az életmódbeli váltásban rejlik. A jólétemet nem tekinthetem magától értetődőnek. Most már tudom, hogy csak akkor tudom elvégezni azt a munkát amelyre ide születtem, ha a mentális, fizikai, spirituális egészségem elsőbbséget élvez mindenkor.

 

Ha te is nagy döntés előtt állsz, állj meg egy pillanatra, nézz magadba és tedd fel a kérdést: Azért félek mert az a bizonyos út nem nekem való vagy félek a változással járó stressztől.

 

Csak te tudod a választ. Egy dolgot azonban jegyezz meg: Ha a kényelmet választod a változás, fejlődés helyett azt előbb vagy utóbb megbánod. A fejlődés mindig félelmetes, hiszen ismeretlen területre hatolsz be. Kitágítod a korlátaidat. Kilépsz a komfort zónádból. Ezekben a pillanatokban:

 

A stressz normális.

 

Képes vagy kezelni a helyzetet.

Ne gondolkodj tovább! Hatolj az ismeretlenbe! Változtass! Fenébe a stresszel!

 

Ne vedd az életet olyan komolyan! Ne feledd, semmitől nem kell félned valójában csak a magától a félelemtől.

 

Te hogy állsz ezzel a kérdéssel? Félsz a stressztől? A hozzászólásokban megírhatod.

Ebben a videóban találsz egy kis inspirációt a stressz kezelésére. A magyar feliratozás beállítható a képernyő alján, ha nem jelenne meg automatikusan.

Szólj hozzá!

Címkék: célok stressz

Amikor a munka már nem is munka

2013.03.25. 10:24 Ariadné2010

Life-Purpose.jpgSzeretek olyan történeteket hallgatni, amelyben az emberek elmesélik hogy mi volt az a pillanat ami megváltoztatta az életüket, amikor rájöttek hogy mi az amit csinálni szeretnének az életben, mi az ami lelkesíti őket, ami megcsiklandozza a szívüket. A hétvégén sok ilyen történetet olvastam.

 

Egy hölgy nagyon szeretett Elvis Presley filmeket nézni és egyszer csak rájött hogy az ének és a tánc felpezsdíti a lelkét. Attól a pillanattól kezdve sokkal több időt töltött ilyen tevékenységgel. Egy másik nő megértette hogy mivel imád minden természettel foglalkozó magazint és műsort, sokkal több időt kéne töltenie kint a szabadban, a természetben. Egy másik történetben arról olvastam hogy egy nő imádja amikor az autóját rendbe teszi, lemossa, kitakarítja. Ez arra enged következtetni, hogy számára rendkívül fontos lehet a terek összehangolása, az hogy rendet és harmóniát teremtsen.

 

Ha az ember megtanul olvasni az apró jelekből, rálelhet az életcéljára, vagy ha nem akarunk ilyen erős szavakat használni, azt is mondhatjuk hogy rátalál azokra a tevékenységekre amelyek rendkívüli energiákkal töltik fel és nem utolsó sorban másoknak is segíteni tud általa.

 

Ha te is gondolkodtál már azon hogy mi lenne a számodra ideális tevékenység és eddig nem sikerült rájönnöd, akkor nosza figyeld az apró jeleket. Mi az amit ha csinálsz megszűnik számodra az idő? Mi az a téma ami mellett órákat is tudnál érvelni? Mi az a hír a tévében ami lelked mélyéig megérint? Milyen könyveket olvasol szívesen? Milyen műsorokat nézel szívesen? Az inspiráció rengeteg helyről érkezhet, csak figyelned kell a szíved rezdüléseire.

 

Tudom sokan azt érzik hogy nincs elég idejük, esetleg nem engedhetik meg maguknak hogy feladják jelenlegi állásukat vagy hogy hiányos a képzettségük. Azt hiszem azonban hogy másról van szó…

 

 1. Feledékenység. A mindennapok, a szürke hétköznapok forgataga beszippant és kényelmesen megfeledkezel figyelmet szentelni annak ami igazán fontos a lelkednek. Emlékeztetned kell magadat rendszeresen arra hogy nyitott szemmel járj és meg kell tanítanod magadat arra hogy hogyan olvashatsz a jelekből.

 

 1. Kifogások. Sok ember panaszkodik hogy semmire sincs ideje. Erről az állításról már bebizonyították hogy nem igaz és rengeteg könyvet is írtak a témában. Mindig arra van időnk amire időt szentelünk. Ne gondolj most arra hogy hatalmas változásokat kell foganatosíts az életedben. Kezd apró lépésekkel. Kezd kicsibe. Ijesztő lehet ha arra gondolsz hogy milyen hatalmas feladat áll előtted, ezért hát kezd kicsibe. Ha egy nap csak tíz perced van rá akkor is kezd el. Ez fantasztikus energiákat hoz mozgásba és egyszer csak meglepődve tapasztalod hogy az életed átalakult.

 

 

 1. Hit hiánya: Mi lenne ha tudnád hogy egy olyan hatalmas Erő van jelen az életedben ami sokkal erősebb bármely félelmednél, ami hegyeket mozgat meg, ajtókat nyit meg számodra?Ez az Erő jelen van az életedben, de csak akkor aktiválódik ha mozgásba hozod az energiákat konkrét tettekkel.

 

firststep.jpgEgy aprócska lépésre van szükséged hogy beinduljon a gépezet. Nem kell tudnod hogyan fognak alakulni az események. Neked nem kell törődnöd a hogyanokkal. Neked pusztán csak az a feladatod hogy olyasmit kezdj el csinálni amitől a lelked dalra fakad.

 

Képzeld csak el milyen lenne a világunk ha mindenki azt tehetné amit szeret. Mi lenne ha nem kényszerülnénk arra hogy olyan munkát vállaljunk ami ugyan biztosítja a megélhetésünket, de amit utálunk. Milyen lenne a világunk ha mindenkit lelkesítene a munkája. Lehet hogy akkor már nem is neveznénk munkának?

 

Akár hiszitek akár nem már elindult egy fajta kezdeményezés ami ez irányba tolná a társadalmunkat. Svájcban. A kezdeményezés mögött nem állnak politikai pártok. Civilek indították. Ebben a videóban megismerheted a részletek.

Szólj hozzá!

Címkék: életcél újrakezdés

Hogyan élj kiegyensúlyozott életet

2013.01.11. 09:41 Ariadné2010

Még emlékszem amikor pár évvel ezelőtt hűbelebalázs  módjára felpattantam a bringára és elvakultan nekivágtam egy 40 km-es bringatúrának úgy hogy előtte ilyet nem tettem. Persze nem tudtam, hogy 40 km lesz belőle…

 

bringa.jpg

mert lehet akkor el sem indulok, de legyen ez egy másik történet. A túra másnapján mindenem fájt, de egy leckét azonban megtanultam. … az egyensúly fontosságát. Mi köze van ennek a kiegyensúlyozott élethez?

 

A túra a Pilisben volt. Gyönyörű helyeken „száguldottunk” keresztül. Imádom az erdőket, ezért hát sokszor elakadt a figyelmem  és ide-oda forgattam a fejemet. Egyszer csak hátranéztem és úgy sejtem hosszabb ideig mint kellett volna egy guruló biciklin. Az eredmény nem maradt el. Az egyensúlyom odalett és én a földön találtam magam. Szerencsére az ijedségen kívül nem történt semmi, a ruhám szakadt el, de én egyben voltam.

 

Miért írok most erről? Azért mert kitűnő felvezető egy megtanulandó leckéhez. Az emberek többsége folyton hátrafelé kandikál, ahelyett hogy a jelenével, jövőjével törődne. A múlt félelmei, sikertelenségei, de még a sikerei is képesek eltéríteni figyelmed fókuszát arról ami igazán fontos. Ezáltal az erőlépés nehézkés, sőt lehetetlen.

 

Akkor hát hogyan egyensúlyozzunk a múltunk, jelenünk és jövőnk között? Próbáld ki a következőt: pillants a múltba, dolgozz a jelenben és fókuszálj a jövőre.

 

Pillantás a múltba: Bringázás közben nem az volt a probléma hogy hátra néztem, hanem az hogy hosszabb ideig néztem mint kellett volna. Jobb csupán egy röpke pillantást vetni, mint ott felejteni a figyelmedet. A múltad fontos ugyan, sokat tanulhatsz belőle, de nem szabad ott rekedned. Engedd hogy a múlt tapasztalatai, sikerei, sikertelenségei irányítsák jelenben a tevékenységedet, de ne szenteld figyelmednek több mint 5 százalékát a múltra.

 

Dolgozz a jelenben. Azt is mondhatnám, légy jelen abban amit épp csinálsz. Határozd meg a prioritásaidat, céljaidat és légy szorgalmas. Idődnek, figyelmednek 70  százalékát a jelenben kell eltöltened.

 

Fókuszálj a jövőre: Tedd fel magadnak a kérdést hogy hova szeretnél eljutni, hova kell eljutnod. Amerre fókuszálsz arra fog a „bringád” menni. Figyelmed 25 százaléka a jövődet illeti.

 

Végezetül még csak annyit hogy élvezd az utazást! A legvégén mindenki hazaérkezik, oda ahonnan elindult, mégis sokkal több élménnyel, tapasztalattal, tanulsággal gazdagabb mint az aki otthon maradt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: életed

10 dolog amit az édesanyám kitűnően csinált.

2012.11.22. 13:09 Ariadné2010

2308795-782860-happy-family-vector-illustration-mother-and-child.jpgA mai napom egy kicsit elmélkedősre sikeredett, de nem bánom mert a végére megszületett ez a blogbejegyzés amit most olvasol. Azon filóztam hogy milyen gyakran és milyen könnyen esünk abba a hibába hogy a szüleinket hibáztatjuk azért mert mi olyanok vagyunk amilyenek. Mindenki kapásból tudná sorolni a rajta esett gyermekkori sérelmeket. Természetesen én is. Ez általában azért van, mert nem szeretünk felelősséget vállalni felnőttkori életünkért és inkább magyarázkodunk, szabadkozunk, keressük a bűnbakot. Azonban ha jól belegondolsz a szüleink igencsak jó munkát végeztek. Nem szeretnék most spirituális fejtegetésekbe belekezdeni, hogy a szüleink pontosan azt tették amit tenniük kellett, mert ez a cikk nem erről szól, hanem inkább felsorolom azokat a dolgokat amiket a saját édesanyám kiválóan csinált amikor kisgyermek voltam. Nagyon jól esett a lelkemnek felidézni ezeket és talán téged is inspirálni fog egy hasonló lista készítésére.

 

 1. Az egyik kedves gyermekkori emlékem az, hogy az édesanyám ül az ágyam szélén és együtt olvassuk felváltva az ifjúsági regényeket. Az első ilyen regényem a „Kincses sziget” volt, majd később együtt rágtuk át az „És mégis mozog a Föld” Jókai könyvet. Neki köszönhetem hogy imádok olvasni.
 2. Tulajdonképpen bármit meg tudott varrni és kötni. Olyan kardigánokat, blúzokat varrt nekem hogy a csodájára jártak. Hihetetlenül ügyes keze van.
 3. A családnak minden nap legalább két fogásos ebédet főzött. Tisztán emlékszem ezekre a családi közös ebédekre, ahol jókat beszélgethettünk a finomságok mellett.
 4. Mindig megbízott bennem az iskolai dolgaimat illetően és mindig az én oldalamra állt.
 5. Az iskolai kézi munkai feladataimban mindig segített ha szükségem volt rá. Emlékszem amikor nem tudtam időre befejezni egy hímzéssel kapcsolatos munkát, ő fenn ült éjszaka és befejezte helyettem.
 6. Bármilyen kezdeményezésemben támogatott.
 7. Mindenkinek segített tiszta szívből. Nővérként dolgozott (egyébként most is az). A szomszédok mindig hozzá szaladtak amikor valamilyen egészségügyi problémájuk volt, amikor tanácsra volt szükségük és ő hatalmas türelemmel és elhivatottsággal segített ahol tudott.
 8. Mindig is kórházban dolgozott és még tisztán emlékszem amikor elmesélték hogyan mentette meg az életét egy-két betegnek, hogy reggelre három kilót fogyott az éjszakai életmentésben, de a beteg felépült, majd évekkel az eset után az a bizonyos ember szembe ment vele az útcán és megállította, hogy még egyszer megköszönje neki azt amit tett.
 9. Nagyon finom süteményeket készített. Minden egyes ünnepre saját kezűleg sütötte meg a finomságokat, néha éjszakába nyúlóan.
 10. Sokat beszélgetett velem. Mindig meghallgatta a problémáimat és soha nem ítélkezett, pedig a serdülőkor hozott magával fehéret-feketét. Hagyta, hogy kibeszéljem magamból. Csak akkor adott tanácsot ha kértem.

 

Ez a lista távolról sem teljes, de kezdetnek talán megfelel. Köszönöm Anyuka!

 

Tudom, ez a videó már jó párszor körbejárta az internetet, de mivel nagyon is a témába vág és mert most eléggé elérzékenyültem, beillesztettem ide is még egyszer.

Szólj hozzá!

Címkék: gyereknevelés gondolataink

Miért nem működnek életed bizonyos területei?

2012.08.23. 10:31 Ariadné2010

Ellenállni2.JPGAmikor életed valamely területe nem működik, az többnyire azt jelzi hogy valamilyen igazságot nem vagy képes elfogadni a tényekkel kapcsolatosan, hogy folyamatosan ellenállsz annak ami van. Valami az életedben olyan amilyen és te ellenállsz ennek. Hadd magyarázzam meg.

 

Egy adott pillanatban az életed egy adott módon mutatkozik meg számodra. Az emberek az életedben egy jól meghatározott módon viselkednek. A körülményeid olyanok amilyenek. Lehet hogy holnap minden megváltozik, és lesz ami lesz, de most ebben a pillanatban az életed egy jól meghatározott módon mutatkozik meg számodra.

 

Amikor elfogadod a jelen pillanat igazságát, amikor nem állsz ellent neki, az energiáidat nem kötöd le fölöslegesen és adott esetben konstruktívan fel tudod használni hogy tedd amit tenned kell ha változtatni szeretnél azon amit jelenleg tapasztalsz. Ha képes vagy megőrizni lelki nyugalmadat képes vagy tisztán látni, átlátod a helyzetet és ha tudsz változtatsz bizonyos dolgokon.

 

cica2.jpegGondolom azzal te is egyetértesz hogy elég nagy butaság egy macskától elvárni hogy ugasson. Bármennyire is felidegesíted magad azon hogy nem ugat ez a szerencsétlen macska, a macska továbbra is nyávogni fog . Ha ugatást szeretnél hallani magad körül jobban teszed ha veszel magadnak egy kutyát. Természetesen ez a példa eléggé egyértelmű, de gondolj csak bele hányszor várunk el társainktól olyasmit amire nem képesek, vagy idegeskedünk az autónk állapota miatt, amikor az igazság az hogy egy közel 20 éves autóhoz képest még így is elképesztő a teljesítménye, vagy elvárjuk hogy a gyermekünk három évesen este szó nélkül összeszedje a játékait és ha lehet egyedül térjen nyugovóra. Tehát elvárhatjuk a macskától hogy ugasson, és idegeskedhetünk is rendesen a végeredmény miatt, de ettől a tények nem változnak.

 

Ez az igazság és az igazság teljesen független a véleményünktől. Amikor elfogadod a jelen helyzetet olyannak amilyen képes vagy arra fókuszálni hogy mit kell tenned annak érdekében hogy a jövőben mást tapasztalj.

 

Figyeld meg életed azon területeit amelyek jól működnek. Figyeld meg azt is hogy ezeken a területeken képes vagy elfogadni a történéseket. Lehet hogy nem tetszik amit tapasztalsz, de nem akadsz fönn, hanem teszed amit tenned kell.

 

Most figyeld meg életed azon területeit amelyek sántítanak és figyeld meg ezeken a terülteken merre irányul figyelmed fókusza. Ahelyett hogy a megoldásra koncentrálnál, azzal töltöd az idődet és energiádat hogy ellenállj annak ami van. Azon mérgelődsz hogy miért nem ugat a macskád. Gondolkodj csak el egy picit ezen.

 

tükörkép_nő.jpgMiért állunk ellent annak ami van, miért hadakozunk ellene?  Azért mert fájdalmas. Mert az érzékeny pontunkra tapint. Azért mert egy bizonyos gyerekkori élményt aktivál bennünk amikor értéktelennek, elégtelennek, szerethetetlennek vagy valami másnak éreztük magunkat.

 

Az igazság viszont az hogy mi nem ilyenek vagyunk. Ez pusztán egy múltbeli fájdalom, sérelem ami a jelenlegi életedet irányítja. Ha begyógyítod ezeket a múltbeli sérelmeket visszaveszed életed fölött az irányítást és olyan mederbe tereled a dolgokat ahogyan szíved kívánja. Ilyenkor már nem a lekvár teszi el a nagymamát.

 

A kineziológiával, ÉFT-vel, hoponoponóval sokat tehetsz a siker érdekében.

 

Szólj hozzá!

Címkék: változás harmónia gondolataink

Mi fán terem a Tudatos Teremtés

2012.07.07. 18:44 Ariadné2010

girl_meditating_hologram1.jpgA Tudatos Teremtés tulajdonképpen figyelmed fókuszálásának művészete gondolatok, érzések, szavak és tettek által amelyek céljaid, álmaid irányába mutatnak azzal a céllal hogy magadhoz vonzd, megteremtsd azokat az életedbe. Minden ember egy teljesen egyedi teremtő frekvenciával rendelkezik, ezt az ember teste-elméje bocsátja ki és amely távol tartja vagy magához vonzza azt amit szeretne. Az emberek többsége sóvárog valami után, ellenáll neki és taszítja magától azt ami után annyira vágyakozik. Ez azért van mert a belső energetikai állapota negatív és blokkolt. A tudatos teremtők tudják hogyan irányítsák pontosan és tisztán a gondolataikat, érzéseiket ahhoz hogy céltudatosan magukhoz vonzzanak, megteremtsenek bármit, illetve megengedjék annak megvalósulását. Ezeknek az embereknek tiszta, világos, nyitott az energetikai rendszerük amely képes a legjobb jó befogadására.

 

Tekintve, hogy te egy spirituális lény vagy, aki emberi léttel kapcsolatos megtapasztalásokat él meg, a tudatos teremtést képes vagy elsajátítani, képes vagy kifejleszteni magadban. Ez a képesség éppúgy tanulható mint mondjuk a biciklizés, úszás, gitározás. Bárki képes teremteni aki nem sajnálja rászánni az időt e képesség elsajátítására. Jézus folyamatosan ismételgette, hogy arra amire ő képes bárki képes. A hatékony teremtés folyamatát röviden úgy lehetne összefoglalni hogy „látom ha hiszem”. Ha elhiszed hogy képes vagy rá, akkor megtörténik.

 

Kedvenc íróm Wayne Dyer azt mondja hogy: „Álmaid megvalósulnak amikor tökéletes összhangban vagy a teremtés energiájával és amikor nem szabsz korlátokat az életedbe megvalósulható dolgoknak.” Amikor teremtesz kapcsolatba kerülsz az univerzum végtelen teremtő forrásával.

 

Albert Einstein, akinek szavaira érdemes odafigyelni,  azt mondta: "Az életünket kétféleképpen élhetjük: vagy abban hiszünk, hogy csodák nincsenek, vagy abban, hogy minden csoda." Einstein még arra is felhívta a figyelmünket hogy életünk talán legfontosabb döntése hogy barátságos vagy barátságtalan univerzumban élünk. Ha elfogadod hogy minden csoda az életedben, hogy az élet jó és bőséges, hogy az Univerzum a te oldaladon áll, hogy segít neked azt az életet élni amire születtél, akkor jó úton haladsz a tudatos teremtővé válás irányába.

 

Ha segítségre van szükséged ezen az úton klikkelj ide vagy iratkozz fel a Tudatos Teremtés Alapok minitanfolyamra.

Szólj hozzá!

Címkék: vonzás törvénye

Hallgasd életed suttogásait

2012.05.06. 08:23 Ariadné2010

 

Figyeld az életed történéseit, azt ahogyan egymást követik az események. A tudatosságoddal figyelj. Az életünk nem csak úgy véletlenszerűen történik,tőlünk függetlenül. Általában értelme, oka van annak ami velünk történik. A házasságok nem egyből bomlanak fel. Valaki nem csak úgy véletlenül éri el a célját. Sikerünk vagy sikertelenségünk az életünk valamely területén általában hiedelemrendszerünk, döntésünk, tettünk következménye.
 
Unalom, önbizalom, aggodalom, depresszió, frusztráció, boldogság vagy szomorúság; mindegyiknek oka van. Nem véletlenül tanyáznak bennünk, tehát jobban tesszük ha hallgatunk rájuk. Az életünk egy tükör amelyben megtekinthetjük magunkat. Az életünk a legjobb barométer amely megmutatja nekünk, hogy mi is zajlik bennünk pontosan. Hűen tükrözi azt hogy mennyire vagyunk egyensúlyban, mennyire vagyunk hűek önmagunkhoz.
 
Azt ami veled történik nem hagyhatod figyelmen kívül. Ha beteg vagy, az egy üzenet. Ha a párkapcsolataid folyamatosan felbomlanak, az egy üzenet. Ha pénzügyi gondjaid vannak, az is egy üzenet. Ha boldogtalan vagy, unott és frusztrált, az is egy üzenet. Hallgasd meg mit próbál súgni neked az életed. Olvasd a jeleket amelyeket kapsz. Figyeld meg hogy mi az ami nincs rendben, mi az ami nem működik. Az életed visszatükrözi neked a választásaidat, szokásaidat, mintáidat minden téren.
 
Az életünk nem pusztán egy elvont fogalom, hanem egy valós időben zajló, bennünket érintő folyamat, amely tele van információval, értékes információval. Az igazságot fedi fel előttünk. Ha belenézel életed tükrébe megfigyelheted hogy mit mutat. Nem kell félned attól amit a tükörben látsz, még akkor sem ha nem kellemes a látvány. Amit látunk nincs kőbe vésve, nem egy abszolút igazság. Amit látunk az pusztán egy jelenben rezgő információ.
 

Életed hullámvölgyei

 
Minden ember megtapasztal életében hullámvölgyeket. Minden ilyen krízisállapot tanít bennünket valamire. Senki sem immunis ezekre. Váratlanul bukkannak elő, különböző okokból. A krízis állapot akkor jelentkezik amikor valami láttatni, hallatni szeretné magát vagy amikor valami kifordult az egyensúlyából. Néha pénzügyi problémáról van szó, amikor mindenedet elveszíted vagy tönkremegy a házasságod vagy megbetegszel. A krízis mindig lényed velejéig megráz függetlenül attól hogy életed mely területéről van szó és arra kényszerít hogy átértelmezd a döntéseidet, választásaidat, életstílusodat, hiedelmeidet. Egy ilyen hullámvölgyben mindenre fény derül, semmi nem marad elfedve. Ebben rejlik a krízisállapotok értéke. Ezek az állapotok nem élvezetesek ugyan, de rendkívül értékesek. Arra kényszerítenek hogy nézz életed tükrébe, nézz szembe önmagaddal, „hallgasd” meg mit suttog az életed. Az élet a változásról, fejlődésről szól. Amikor ellenállsz a változásnak nincs fejlődés.
 
A kényelem a változás ellensége, hiszen ritkán adjuk fel a kényelmünket jószántunkból. Egy krízisállapot igencsak felpezsdíti, felkavarja életünk punnyadó részeit. A krízis mindig a változást előzi meg. Ahhoz hogy valami új felépüljön a régi struktúrákat le kell bontani. Ahhoz hogy valami újnak adjunk helyet a régit el kell engedni. Egy krízis állapot után sokkal bölcsebbek leszünk és sokkal inkább összhangban önmagunkkal és másokkal.
 
Sokan állítják hogy a legnagyobb sikereket valamilyen krízis állapot beköszönte után értek el az életben. Einsteinnek van egy híres mondása: „Egy probléma nem oldható meg ugyanazon a tudatossági szinten amely azt létrehozta”. Ha egy probléma, egy krízis az életünkben megoldásra talál az rendszerint azt jelenti, hogy egy magasabb tudatossági szintre repítette a tulajdonosát. Úgy is mondhatjuk hogy belekényszerítette a fejlődésbe.
 
Hallgass az életedre! Bízz benne hogy felfedi előtted amit tudnod kell.

 

Szólj hozzá!

Címkék: tudatosság hullámvölgy krízis

süti beállítások módosítása