HTML

Elérhetőségem

INGYENES mini tanfolyam

Név: *
Email: *

Kalló Melinda kineziológus - Kineziológia blog

Ha válaszút elé érkeztél és nem tudod hogyan tovább, először is el kell döntened hogy barátságos vagy barátságtalan univerzumban élsz-e...(Einstein egyik híres mondása). Sorsodat a választás pillanatában alakítod. Olyan embereknek segítek akik valami miatt nem tudnak továbblépni az életben. Segítek nekik átlátni a problémát, célt és értelmet találni az életben. Feloldom a bennük levő blokkokat, hogy tovább tudjanak lépni és hogy teljesebb életet éljenek.

Tarts velem a Facebookon is!

Címkék

agyféltekék (2) allergia (1) álmok (4) anya (1) áramlat (2) átváltozás (1) az élő mátrix (1) a titok (1) baba (2) boldogság (5) célok (5) david hawkins (1) depresszió (1) diéta (1) döntés (1) éft (1) egészség (2) éld az (1) életcél (5) életstílus (1) energia (2) értékrend (1) félelem (1) félelmek (1) film (2) flow (2) fogyókúra (1) gondolataink (6) gyerek (8) gyereknevelés (8) gyermek (2) gyógyítás (2) gyógyulás (1) halogatás (1) harmónia (5) heti frissítő (9) hiedelmeink (2) hitrendszer (5) hosszú élet titka (1) hullámvölgy (1) igazság (1) inga (1) intuíció (1) izomtesztelés (5) karrier (1) kineziológia (14) kineziológia gyakorlat (8) kineziológus (3) kismama (1) kommunikáció (2) konfliktus (1) korlátozó hiedelmek (2) köszönöm ereje (1) kreativitás (2) krízis (1) lehetőségek (2) louise l hay (1) meditáció (2) oldás (2) önbecsülés (2) önbizalom (3) önbizalomhiány (1) önértékelés (4) one brain (6) önismeret (4) önkifejezés (2) online tanácsadás (1) pánik (1) paradigmaváltás (1) pozitív gondolkodás (3) pránaevés (1) problémamegoldás (2) stressz (7) stresszek (1) stresszoldás (7) szakítás (2) szellemi törvény (1) személyiségfejlesztés (2) szeretetnyelv (1) szerkezet funkció (1) szokások (1) születés (1) szülő (2) szülők (1) tanulás (1) traumák (2) tudatalatti (1) tudatosság (2) újrakezdés (5) választás (1) változás (7) van választásod (1) vezérlő értékeink (1) világnézet (2) vonzás törvénye (9) életed (2) Címkefelhő

Mi az amit mindenképpen megtanítanál a gyerekednek?

2010.03.07. 13:40 Ariadné2010

Egy nagyon érdekes vitának voltam fültanúja és részese nem is olyan régen és ennek kapcsán gondoltam kikérem a ti véleményeteket is a témában.

 

A vita arról szólt, hogy mi az a legfontosabb jellemvonás, tulajdonság amit ha tehetnénk megtanítanánk a gyerekeinknek. Nagyon különböző vélemények születtek és a társalgás eléggé felforrt. Mivel jómagam is két gyermeket nevelek és a barátaimnak is gyerekei vannak így hát a gyerektéma szinte mindig előjön egy egy összejövetelen. Általában egyetértés van a társaságban a gyereknevelést illetően. Most azonban nem így volt.

 

A  „ Mi a legfontosabb jellemvonás, tulajdonság amire megtanítanád a gyerekedet?” kérdésre a következő válaszok születtek:

 

-„Viselkedni”

-„Keményen dolgozni”

-„Szeretetet”

-„Önbecsülést”

-„Boldogságot”

 

 

…és a listát folytathatnánk. Azért hangsúlyozni szeretném hogy a vita nem arról szólt hogy mi mindenre kell egy gyermeket megtanítani, hanem arról hogy mi a legfontosabb.

 

Minden szülőnek valószínűleg igaza volt. Mindenki tudásának, tapasztalatainak a legjavát adná tovább a gyerekeinek. Nem vagyunk egyformák. Persze felvetődik a kérdés, hogy lehet-e igazából „tanítani”  a gyereket, hiszen a gyerek valójában a minta alapján tanul. Az lesz számára fontos és követendő amit otthon lát. Mondani sok mindent lehet, de ha vizet prédikálunk és bort iszunk….nos, ennek tudjuk mi a vége.

 

Na de azért mégis. Ha választanom kellene egyet a sok közül, akkor én a „boldogságot” választanám. Ha meg tudnám tanítani gyermekeimnek a boldogság titkát, akkor minden bizonnyal megtenném. Egy dolog biztos, igyekezni fogok!

 

Szerintem rendkívül fontos, hogy az ember a boldogságot ne a külső körülmények változásától várja, hanem megtalálja azt a belső békét és bizonyosságot amelynek eredményeként boldog életet él.

 

Olvastam hogy kutatások folynak a boldogsággal kapcsolatosan. A kutatók arra jöttek rá, hogy mindenkinek van egy elemi boldogság szintje, amely 50%-ban genetikai adottság, 10%-ban a körülmények eredménye és 40%-ban tanulható. A lényeg pedig az, hogy történjék bármi ai az ember életében, tragédia vagy lottó 5-ös, pár hónapon belül az ember visszatér erre az elemi boldogság szintjére. Ez azért elgondolkodtató.

 

Te mit gondolsz erről? Te mit tanítanál meg gyermekednek? Mit tartasz a legfontosabbnak? Írj pár soros kommentet!

 

Ha szükséged van ONLINE TANÁCSADÁSRA klikkelj ide és tedd fel a kérdésedet. Ha elakadtál az életben és nem tudod hogyan tovább, ha gyereknevelési vagy párkapcsolati gondjaid vannak KÉRDEZZ BÁTRAN!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek gyereknevelés

A bejegyzés trackback címe:

https://vanvalasztasod.blog.hu/api/trackback/id/tr771816039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása