HTML

Elérhetőségem

INGYENES mini tanfolyam

Név: *
Email: *

Kalló Melinda kineziológus - Kineziológia blog

Ha válaszút elé érkeztél és nem tudod hogyan tovább, először is el kell döntened hogy barátságos vagy barátságtalan univerzumban élsz-e...(Einstein egyik híres mondása). Sorsodat a választás pillanatában alakítod. Olyan embereknek segítek akik valami miatt nem tudnak továbblépni az életben. Segítek nekik átlátni a problémát, célt és értelmet találni az életben. Feloldom a bennük levő blokkokat, hogy tovább tudjanak lépni és hogy teljesebb életet éljenek.

Tarts velem a Facebookon is!

Címkék

agyféltekék (2) allergia (1) álmok (4) anya (1) áramlat (2) átváltozás (1) az élő mátrix (1) a titok (1) baba (2) boldogság (5) célok (5) david hawkins (1) depresszió (1) diéta (1) döntés (1) éft (1) egészség (2) éld az (1) életcél (5) életstílus (1) energia (2) értékrend (1) félelem (1) félelmek (1) film (2) flow (2) fogyókúra (1) gondolataink (6) gyerek (8) gyereknevelés (8) gyermek (2) gyógyítás (2) gyógyulás (1) halogatás (1) harmónia (5) heti frissítő (9) hiedelmeink (2) hitrendszer (5) hosszú élet titka (1) hullámvölgy (1) igazság (1) inga (1) intuíció (1) izomtesztelés (5) karrier (1) kineziológia (14) kineziológia gyakorlat (8) kineziológus (3) kismama (1) kommunikáció (2) konfliktus (1) korlátozó hiedelmek (2) köszönöm ereje (1) kreativitás (2) krízis (1) lehetőségek (2) louise l hay (1) meditáció (2) oldás (2) önbecsülés (2) önbizalom (3) önbizalomhiány (1) önértékelés (4) one brain (6) önismeret (4) önkifejezés (2) online tanácsadás (1) pánik (1) paradigmaváltás (1) pozitív gondolkodás (3) pránaevés (1) problémamegoldás (2) stressz (7) stresszek (1) stresszoldás (7) szakítás (2) szellemi törvény (1) személyiségfejlesztés (2) szeretetnyelv (1) szerkezet funkció (1) szokások (1) születés (1) szülő (2) szülők (1) tanulás (1) traumák (2) tudatalatti (1) tudatosság (2) újrakezdés (5) választás (1) változás (7) van választásod (1) vezérlő értékeink (1) világnézet (2) vonzás törvénye (9) életed (2) Címkefelhő

Vezérlő értékeink hatalma

2010.03.04. 10:33 Ariadné2010

Voltál már olyan helyzetbe, hogy nagyon nehezen hoztál meg valamilyen döntést? Válaszút előtt voltál és nem tudtad hogyan, merre tovább? Nem tudtad hogyan hozd meg a döntésedet. Konfliktus volt az egész bensődben, ellentmondásos érzések kavarogtak benned a választást illetően. Ha voltál már ilyen helyzetben tudod mennyire kétségbeejtő lehet.

 

A jó hír az, hogy van egy egyszerű gyakorlat amely kivezet homályból, segít az önismeretben. A rossz hír pedig az, hogy csak akkor működik ha lelkiismeretesen elvégzed. A gyakorlat lényege az hogy feltérképezed belső, vezérlő értékeidet. Felkutatod, hogy mi az ami igazán számít neked. Vezérlő értékeinket megismerve, problémáinkat igenis meg tudjuk oldani és életünk ismét boldog lehet.

 

Ha bármikor nehézséged támad egy fontos döntés meghozatalánál, biztos lehetsz benne, hogy annak értékeid körüli bizonytalanság az oka, az önismerettel akadtak problémáid Az értékek vezérlik minden döntésünket és ezzel sorsunkat is. Ha életünkben el akarjuk érni a legmélyebb beteljesülést, az csak egyetlen módon lehetséges: elhatározzuk mit értékelünk legjobban az életben, melyek a legnagyobb értékeink, majd elköteleződünk amellett, hogy minden egyes napon ezeknek megfelelően fogunk élni.

 

Sajnos a legtöbb embernek nincs világos fogalma arról, hogy mi a fontos a saját maga számára. Minden kérdésben ingadoznak. A világ egy nagy tömeg szürkeség számukra. Soha nem foglalnak állást senki vagy semmi mellett. Ha voltál már olyan helyzetben hogy nagy nehézséget jelentett döntened valamiről, annak az volt az oka hogy nem volt világos számodra, mit értékelsz többre az adott szituációban. Minden döntéshozatal lényege az értékek tisztázása.

 

Ne feledd, az értékeid iránytűt jelentenek, amelyek téged a végső sorsod felé irányítanak.

 

 

Nos, elérkeztünk az igazság pillanatához. Próbáljunk kissé az önismeretben előrébb jutni. Láss neki és írj egy listát saját vezérlő értékeidről. Itt még ne törekedj a tökéletességre, hiszen ez nem a végleges lista. Segít ha az ember egy-két szavas állításokat ír le. A számodra fontos dolgok lehetnek emberek, tevékenységek helyek, érzések – gyakorlatilag bármi amit fontosnak érzel. Nem tudsz belekezdeni? Vagy nem tudsz dönteni? Ennek részben az az oka, hogy a mélyen élő értékekre gyakran nem talál szavakat az ember. Segítségképpen felsorolok néhány kérdést:

 

-         Kik és milyen tevékenységek vagy dolgok igazán fontosak számomra?

-         Mivel szeretnék foglalkozni ha nem lennének más elvégzendő feladataim?

-         Mi tennék ha tudnám hogy már csak 6 hónap van hátra za életemből?

-         Milyen adottságokkal rendelkezem, miben vagyok tehetséges? Mi az amiben igazán jó vagyok?

-         Mi az amit szívesen adok át másoknak?

-         Vannak olyan dolgok amivel úgy érzem, hogy állandóan foglalkoznom kellene?

-         Mivel foglalkozom azokban a pillanatokban amikor a legnagyobb harmóniát és belső békét tapasztalom?

 

A „ Miért gyakorlat” segítségével finomítsd a listát. Listád minden elemével kapcsolatban tedd fel magadnak a kérdést: Miért? A kérdezést ne hagyd abba amíg meg nem találod az értékek mögött rejlő okokat vagy motivációt.

 

 

A letisztult listádnak körülbelül így kell kinéznie:

 

  1. Szeretet
  2. Siker
  3. Szabadság
  4. Párkapcsolat
  5. Biztonság
  6. Kaland
  7. Erő, hatalom
  8. Szenvedély
  9. Kényelem
  10. Egészség
  11. stb

 

 

Nézd át a felsorolást és mond meg melyek azok az értékek amelyek a legfontosabbak számodra és szeretnéd hogy állandóan jelen legyenek az életedbe?

 

Majdnem biztos, hogy te is értékeled ezeket az  érzéseket és hogy te is fontosnak tartod hogy érezd ezeket. Az viszont egészen biztos, hogy nem azonos mértékben értékeled ezeket. Nyilván egyes érzelmi állapotok elérése jobban vágysz mint másokra. Igazság szerint mindnyájan rendelkezünk értékhierarchiával. Értékeid hierarchiája minden pillanatban befolyásolja döntéshozatalod módját.

 

Szánj rá pár percet és gondold át, hogy Neked mi a fontos és pontosan milyen sorrendben. Nagyon jó önismereti játék!

 

Ha egyszer már tudod mik az értékeid, akkor képes vagy világosan megérteni hogy miért haladsz állandóan bizonyos irányba. Értékeid hierarchiáját megismerve azt is láthatod miért jelent néha nehézséget a döntéshozatal vagy miért lehetnek konfliktusok az életedben. Például ha valakinek első számú értéke a szabadság, második a párkapcsolat

 

 

Folytatásként most tedd fel magadnak a kérdést, hogy Mi az ami fájdalmat okoz? Mi az a néhány érzelem amelyek állandó megtapasztalásának  az elkerülése a legfontosabb számodra? Például:

 

  1. Visszautasítás
  2. Harag
  3. Frusztráltság
  4. Magányos
  5. Depresszió
  6. Kudarc
  7. Megalázottság
  8. Bűntudat

 

A listán felsoroltak közül melyik értéknek az érzését szeretnéd leginkább elkerülni? Rangsorold ezeket az érzéseket is.

 

Érdekes felismeréseid lehetnek ha összeveted a két listát, a pozitív és negatív értékek listáját. Ha például első helyre az első listában a Siker került és a második listában első helyre a Visszautasítástól való félelem, akkor megértheted, hogy miért nem vagy olyan sikeres mint amilyen szeretnél lenni.

 

Ha teljesen őszinte voltál magaddal a vezérlő értékek feltérképezésénél, akkor  biztosan van egy-kettő a listádon, amelyeknek nem igazán örülsz. Vajon tudunk-e módosítani tudatosan az értékeinken? A válasz IGEN. Csodálatos érzés ha az ember rájön, hogy befolyással lehet vezérlő értékeire. Ha azt érzed hogy az egyik vezérlő érték nem szimpatikus neked, egyszerűen megszabadulsz tőle. Dönthetsz úgy is, hogy mostantól kezdve egy bizonyos érték fontosabb mint a másik. Változtasd meg értékeidet és megváltozik az életed.

 

Ha megtudod, hogy mely értékek, dolgok számítanak igazán számodra az életben, többé nem kell majd magadat másokhoz hasonlítanod. Lehetsz önmagad a szó legszorosabb értelmében.

 

 

(Forrás:Hyrum Smith: Ami igazán számít

                Anthony Robbins: Ébreszd fel a benned szunnyadó óriást)

 

Ha szükséged van ONLINE TANÁCSADÁSRA klikkelj ide és tedd fel a kérdésedet. Ha elakadtál az életben és nem tudod hogyan tovább, ha gyereknevelési vagy párkapcsolati gondjaid vannak KÉRDEZZ BÁTRAN!

 

 

 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: önismeret

A bejegyzés trackback címe:

https://vanvalasztasod.blog.hu/api/trackback/id/tr871808111

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vezérlő értékeink hatalma - Varázslatos kineziológia 2010.03.04. 10:49:02

Ha bármikor nehézséged támad egy fontos döntés meghozatalánál, biztos lehetsz benne, hogy annak értékeid körüli bizonytalanság az oka. Ha egyszer már tudod mik az értékeid, akkor képes vagy világosan megérteni hogy miért haladsz állandóan bizonyos irányba…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása