HTML

Elérhetőségem

INGYENES mini tanfolyam

Név: *
Email: *

Kalló Melinda kineziológus - Kineziológia blog

Ha válaszút elé érkeztél és nem tudod hogyan tovább, először is el kell döntened hogy barátságos vagy barátságtalan univerzumban élsz-e...(Einstein egyik híres mondása). Sorsodat a választás pillanatában alakítod. Olyan embereknek segítek akik valami miatt nem tudnak továbblépni az életben. Segítek nekik átlátni a problémát, célt és értelmet találni az életben. Feloldom a bennük levő blokkokat, hogy tovább tudjanak lépni és hogy teljesebb életet éljenek.

Tarts velem a Facebookon is!

Címkék

agyféltekék (2) allergia (1) álmok (4) anya (1) áramlat (2) átváltozás (1) az élő mátrix (1) a titok (1) baba (2) boldogság (5) célok (5) david hawkins (1) depresszió (1) diéta (1) döntés (1) éft (1) egészség (2) éld az (1) életcél (5) életstílus (1) energia (2) értékrend (1) félelem (1) félelmek (1) film (2) flow (2) fogyókúra (1) gondolataink (6) gyerek (8) gyereknevelés (8) gyermek (2) gyógyítás (2) gyógyulás (1) halogatás (1) harmónia (5) heti frissítő (9) hiedelmeink (2) hitrendszer (5) hosszú élet titka (1) hullámvölgy (1) igazság (1) inga (1) intuíció (1) izomtesztelés (5) karrier (1) kineziológia (14) kineziológia gyakorlat (8) kineziológus (3) kismama (1) kommunikáció (2) konfliktus (1) korlátozó hiedelmek (2) köszönöm ereje (1) kreativitás (2) krízis (1) lehetőségek (2) louise l hay (1) meditáció (2) oldás (2) önbecsülés (2) önbizalom (3) önbizalomhiány (1) önértékelés (4) one brain (6) önismeret (4) önkifejezés (2) online tanácsadás (1) pánik (1) paradigmaváltás (1) pozitív gondolkodás (3) pránaevés (1) problémamegoldás (2) stressz (7) stresszek (1) stresszoldás (7) szakítás (2) szellemi törvény (1) személyiségfejlesztés (2) szeretetnyelv (1) szerkezet funkció (1) szokások (1) születés (1) szülő (2) szülők (1) tanulás (1) traumák (2) tudatalatti (1) tudatosság (2) újrakezdés (5) választás (1) változás (7) van választásod (1) vezérlő értékeink (1) világnézet (2) vonzás törvénye (9) életed (2) Címkefelhő

Problémáink mérföldkövek személyes fejlődésünkben.

2010.04.17. 19:37 Ariadné2010

 

Sokszor hallunk tragikus híreket a tévében az öngyilkosságot elkövetett emberekről. Emberekről, akikről nem hallottunk addig a tragikus eseményig. Az öngyilkosságuknak hirtelen híre futott és pár pillanat erejéig az egész ország figyelme rájuk összpontosult. Az emberekben nagy valószínűséggel felmerült a kérdés, hogy vajon milyen óriási problémával küszködhetett az a szerencsétlen ember, hogy végül ilyen végzetes döntést hozott…

 

A felröppent hír előtt nem hallottunk arról az emberről. Nem is tudtuk hogy létezik.

 

 Tudjátok, hogy kik azok akik hasonlóan ismeretlenek számunkra?

 

 Az a 3000 ember világszerte aki a MAI napon öngyilkos lesz.

 

 A WHO statisztikái szerint naponta átlagosan 3000 ember lesz öngyilkos. Minden 30 másodpercben 1 ember  véget vet életének. Minden „sikeres” öngyilkosságra 20 öngyilkossági kísérlet jut.

 

 Sőt nagy a valószínűsége, hogy te is ismersz közvetlenül ilyen esetet vagy legalábbis  van olyan ismerősöd  aki ismer ilyen elkeseredett embert.

 

 Az öngyilkosságot mindig a hozzátartozók borzasztó tehetetlenség érzése követi: „Ha legalább észrevettem volna”, „ Bárcsak megéreztem volna”, „ Hogyhogy nem láttam?” , „Fogalmam sem volt hogy depressziós” stb.

 

 Mi emberek rendkívüli módon ERŐSEK vagyunk. Hihetetlenül, elképesztően erősek.

 

 És mégis, minden erőnk ellenére:

 

        -         Igen, néha szükségünk van segítségre egy bizonyos probléma 

                megoldásában

   -         Igen, elképesztően nehezen kérünk segítséget

  -         Igen, kiszolgáltatva, egyedül érezzük magunkat, körülményeink rabszolgái

         vagyunk

 

Ez TERMÉSZETES része személyes fejlődésünknek. Ha jól belegondolsz már most tudod hogy egyetlen ma született gyerek sem éri el az öregséget anélkül hogy átélné ezeket a frusztráló, kétségbeejtő érzéseket az élete folyamán, valahol, valamikor.

 

Erősségünk:

 

Az erősségünk abban áll, hogy képesek vagyunk irányítani az életünket. Ezt a képességet kell felfedeznünk magunkban.

 

 Félelem, zavarodottság, fájdalom, harag, bánat… borzasztó érzések, de konkrét célt szolgálnak. Legalábbis alkalmat adnak arra hogy felismerjük hogy mi a fontos számunkra.

 

 És mégis amikor a depresszió szele megérint képtelenek vagyunk a számunkra fontosnak tartott célokat elérni. Az önbecsülésünk mélyrepülésbe kezd és teljes ürességet érzünk bensőnkben.

 

 Tulajdonképpen az az ironikus, hogy amikor a depresszió kellős közepén úgy érzed, hogy nincs választásod, a világ összes lehetősége előtted áll. És mindig is ott állt.

 

 Ha azt gyanítod, hogy valaki akit szeretsz ilyen érzelmi válságban van, nehezére esik döntést hozni, hogy úgy érzi nincsen választása, segíts neki felismerni a lehetőségeket, bátorítsd őt és javasold neki hogy kérjen segítséget.

 

 Ilyen helyzetben az emberek nem ismerik fel a lehetőségeiket, mert szó szerint belefagytak a félelembe. Szükségük van tanácsadásra, valamilyen terápiás eszközre amely visszaadja nekik a választás lehetőségét.

 

 Természetesen ez rád is vonatkozik ha úgy érzed elvesztél életed labirintusában, ha nem látod a kiutat, ha úgy érzed nincs választásod.

 

 

Ha értékesnek találtad ezt az információt további hasznodra válhat ha velem dolgozol életed kihívásainak megoldásában.  További információért klikkelj ide

 

Ha szükséged van ONLINE TANÁCSADÁSRA klikkelj ide és tedd fel a kérdésedet. Ha elakadtál az életben és nem tudod hogyan tovább, ha gyereknevelési vagy párkapcsolati gondjaid vannak KÉRDEZZ BÁTRAN!

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: depresszió stressz

A bejegyzés trackback címe:

https://vanvalasztasod.blog.hu/api/trackback/id/tr191929902

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Problémáink mérföldkövek személyes fejlődésünkben. 2010.04.20. 06:25:18

Félelem, zavarodottság, fájdalom, harag, bánat… borzasztó érzések, de konkrét célt szolgálnak. Legalábbis alkalmat adnak arra hogy felismerjük hogy mi a fontos számunkra.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása