HTML

Elérhetőségem

INGYENES mini tanfolyam

Név: *
Email: *

Kalló Melinda kineziológus - Kineziológia blog

Ha válaszút elé érkeztél és nem tudod hogyan tovább, először is el kell döntened hogy barátságos vagy barátságtalan univerzumban élsz-e...(Einstein egyik híres mondása). Sorsodat a választás pillanatában alakítod. Olyan embereknek segítek akik valami miatt nem tudnak továbblépni az életben. Segítek nekik átlátni a problémát, célt és értelmet találni az életben. Feloldom a bennük levő blokkokat, hogy tovább tudjanak lépni és hogy teljesebb életet éljenek.

Tarts velem a Facebookon is!

Címkék

agyféltekék (2) allergia (1) álmok (4) anya (1) áramlat (2) átváltozás (1) az élő mátrix (1) a titok (1) baba (2) boldogság (5) célok (5) david hawkins (1) depresszió (1) diéta (1) döntés (1) éft (1) egészség (2) éld az (1) életcél (5) életstílus (1) energia (2) értékrend (1) félelem (1) félelmek (1) film (2) flow (2) fogyókúra (1) gondolataink (6) gyerek (8) gyereknevelés (8) gyermek (2) gyógyítás (2) gyógyulás (1) halogatás (1) harmónia (5) heti frissítő (9) hiedelmeink (2) hitrendszer (5) hosszú élet titka (1) hullámvölgy (1) igazság (1) inga (1) intuíció (1) izomtesztelés (5) karrier (1) kineziológia (14) kineziológia gyakorlat (8) kineziológus (3) kismama (1) kommunikáció (2) konfliktus (1) korlátozó hiedelmek (2) köszönöm ereje (1) kreativitás (2) krízis (1) lehetőségek (2) louise l hay (1) meditáció (2) oldás (2) önbecsülés (2) önbizalom (3) önbizalomhiány (1) önértékelés (4) one brain (6) önismeret (4) önkifejezés (2) online tanácsadás (1) pánik (1) paradigmaváltás (1) pozitív gondolkodás (3) pránaevés (1) problémamegoldás (2) stressz (7) stresszek (1) stresszoldás (7) szakítás (2) szellemi törvény (1) személyiségfejlesztés (2) szeretetnyelv (1) szerkezet funkció (1) szokások (1) születés (1) szülő (2) szülők (1) tanulás (1) traumák (2) tudatalatti (1) tudatosság (2) újrakezdés (5) választás (1) változás (7) van választásod (1) vezérlő értékeink (1) világnézet (2) vonzás törvénye (9) életed (2) Címkefelhő

Gyereked született...

2010.02.04. 15:15 Ariadné2010

Két gyermekes anyukaként nagyon sok szülővel beszélgettem az elmúlt 3 évben. Meglepő módon mindegyikük ugyanazt a két gondolatot fogalmazta meg: 1.Senki nem mondta nekünk hogy ilyen lesz. 2. Nálatok is bolondokháza van? Egy dolog biztos. Egyikünk sem tudta felmérni a ránk váró feladatokat és ezért felkészületlenül ért amikor az életünk a sarkaiból kifordult.

 

Az alábbi gondolatokkal bátorítani szeretném az újdonsült vagy leendő anyukákat. Nem csinálnak semmit sem rosszul, nem ők az egyetlenek akiknek fura érzéseik támadnak az első gyermek születése után.

 

Vajon tudjuk hogyan változik meg az életünk  kisbabánk születése után?

 

NEM! Elképzeléseink vannak de ezeket átszövik a médiából felénk áramló idealizált képek. A TV programok nem mutatják be azokat a hosszú éjszakákat amelyeket fogzó vagy hasfájós kisbabád mellett töltesz. Sajnos így egy nő nem tud megfelelően felkészülni arra ami valóban az anyasággal jár.

 

Mire vannak a szülők legkevésbé felkészülve?

 

Egy gyerek rendkívüli módon és sok tekintetben megváltoztatja az anya önmagáról alkotott képét. Másfelől az anyaság kiteljesíti a nőt. Az anyaság az életnek célt és értelmet ad. Ne érts félre, nem arról beszélek hogy eddig ne lett volna értelme életednek, ne lettek volna céljaid, de anyaként minden átértékelődik benned. Az értékrended megváltozik. Más lesz ami igazán számít.

 

Sajnos az érem másik oldala, hogy elképzelhető, legalábbis nagyon gyakran előfordul, hogy egy kicsit elveszted önmagad. Ráadásul mindez olyan alattomosan történik hogy szinte észre sem  veszed. Az önértékelésed, önbecsülésed komoly sérüléseket szenvedhet, sokszor érzel majd tehetetlenséget, képtelen leszel kontroll alatt tartani a dolgok menetét, ráadásul nyakig csücsülsz a kakis pelenkába. Senki sem veregeti meg a válladat, hogy ügyes vagy, jól csinálod, hogy fantasztikus anya vagy. Sokkal inkább az ellenkezőjét kapod…soha nincs tisztaság, rend, étel az asztalon (no, nem minden férj ilyen!!!, de előfordul ilyen példány is). Meg kell tanulnod saját magadat motiválni.

 

 

Egyéb változások…

 

A szülők szeretetről alkotott képzete megváltozik. Életükben először megtapasztalják a feltétel nélküli szeretetet. A szeretetet amelyet gyerekük iránt éreznek elsöprő erejű. A gyerek egy igazi áldás. Ezzel a fajta szeretettel azonban egy óriási adag féltés és felelősség is jár. Ha gyereked születéséig nem voltál aggódós típus, akkor most kapaszkodj meg, mert meglepetésben lesz részed! Teljes biztonságban akarod tudni a gyerekedet. Lépten nyomon aggódsz, hogy jól eszik-e, fáj-e a foga, fáj-e a hasa. Ha pedig netalán belázasodik, hát vége a világnak.

 

 

 

Ezek a változások csak az első gyerek születésénél jelentkeznek?

 

Kétségtelen hogy az első gyerek igényli a legtöbb szervezést, na de a második gyermek érkezésével teljesen új problémák jelentkeznek, csakhogy ne legyen unalmas az életünk. Természetesen az örömök is megkétszereződnek. Az új helyzet több idődet emészti fel és kétszer akkora türelemre is szükség van, kezelned kell a testvérféltékenységet és a párkapcsolatodra még kevesebb idő jut. A második gyermekkel nem feltétlenül kétszereződnek meg a problémák, hanem teljesen új megoldásra váró helyzetek alakulnak ki….csakhogy edzésben maradjon a problémamegoldó készséged és kreativitásod.

 

Na és a házasság?

 

A negatív dolgokról azt hiszem mindenkinek van fogalma, ezért most inkább írok pár pozitív gondolatot. Egy közös gyerek megerősítheti a kötődést, megerősíti a kapcsolatot. Különleges élmény látni ahogyan a párod kifejezi szeretetét a gyermeketek iránt. Az anya és az apa között egy életre szóló kapcsolatot jelent a közös gyerek.

 

Nos, hajrá és kitartást! Azt hiszem abban mindegyikünk egyetért, hogy bár ez a legnehezebb feladata életünknek de kétségtelen hogy ez a  legszebb feladat.

 

Ha szükséged van ONLINE TANÁCSADÁSRA klikkelj ide és tedd fel a kérdésedet. Ha elakadtál az életben és nem tudod hogyan tovább, ha gyereknevelési vagy párkapcsolati gondjaid vannak KÉRDEZZ BÁTRAN!

 

2 komment · 1 trackback

Címkék: gyerek önértékelés gyereknevelés kismama baba életcél születés szülők

A bejegyzés trackback címe:

https://vanvalasztasod.blog.hu/api/trackback/id/tr31729398

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyereked született... - Varázslatos kineziológia 2010.02.10. 13:32:18

Vajon tudod hogyan változik meg életed gyereked születése után? Mire vannak a szülők legkevésbé felkészülve.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mo'at 2010.05.27. 05:58:52

Sokmindent csak terhesen tudunk meg idősebb asszonyoktól, amit addig el sem tudtunk képzelni.
A legrosszabb esetek egyike, amikor a friss szülők az anyuka szüleinél lakva azt tapasztalják, hogy az otthonülő nyugdíjas szülőknek eszük ágában sincs segíteni a lányuknak, aki majdnem meghalt a szüléskor és alig vonszolja magát, csak kritizálnak, és káros tanácsokat adnak. Vagy amikor veszélyeztetett terhesen fekszik valaki a szülei házában, azok meg egy kanalat se tesznek arrébb neki, miközben nem tudja ellátni a másik pici gyereket, aki rémülten nézi a fekvő anyját.
Nagyon utálom a médiák által nyomott popsikrémes idilleket, meg a reklámokat amikkel elhitetik, hogy a gyerek egy vagyonba kerül.
Réz András mondta pontosan, amikor hazahozták az első gyereküket a kórházból: "Ez mostantól, mindig itt lesz...!" Ha tudnák a primagravidák, mire számítsanak, nem lenne annyi depressziós, gyesbetegséges mami; s főleg azt kéne tudni, miben hajlandók a nagyszülők segíteni majd.

Ariadné2010 2010.05.27. 06:26:05

@mo'at: Igen, igazad van. Nagyon veszélyes rózsaszín szemüveggel nekivágni a dolgoknak. Sokat segít ha objektíven felmérjük a helyzetet és körülbelül tudjuk mire számíthatunk. Sok esetben az is probléma, hogy meg kell tanulnunk segítséget kérni és elfogadni. Ez lehet, hogy banálisan hangzik, de ha úgy neveltek vagy ahhoz szoktál, hogy mindent magad oldasz meg, akkor nagy erőfeszítésedbe kerül, hogy segítségkéréshez folyamodj. Az általad leírt eset valóban katasztrófális és hála istennek szélsőséges példa, de egy friss anyuka ennél kevesebbtől is ki tud borulni. Sajnos nincsenek szabályok, törvények amelyeket követve minden tökéletes lesz. Nekünk édesanyáknak kell úgy alakítanunk az életünket, hogy meg tudjuk élni azt az örömöt amit a gyermekeink jelentenek.
süti beállítások módosítása