HTML

Elérhetőségem

INGYENES mini tanfolyam

Név: *
Email: *

Kalló Melinda kineziológus - Kineziológia blog

Ha válaszút elé érkeztél és nem tudod hogyan tovább, először is el kell döntened hogy barátságos vagy barátságtalan univerzumban élsz-e...(Einstein egyik híres mondása). Sorsodat a választás pillanatában alakítod. Olyan embereknek segítek akik valami miatt nem tudnak továbblépni az életben. Segítek nekik átlátni a problémát, célt és értelmet találni az életben. Feloldom a bennük levő blokkokat, hogy tovább tudjanak lépni és hogy teljesebb életet éljenek.

Tarts velem a Facebookon is!

Címkék

agyféltekék (2) allergia (1) álmok (4) anya (1) áramlat (2) átváltozás (1) az élő mátrix (1) a titok (1) baba (2) boldogság (5) célok (5) david hawkins (1) depresszió (1) diéta (1) döntés (1) éft (1) egészség (2) éld az (1) életcél (5) életstílus (1) energia (2) értékrend (1) félelem (1) félelmek (1) film (2) flow (2) fogyókúra (1) gondolataink (6) gyerek (8) gyereknevelés (8) gyermek (2) gyógyítás (2) gyógyulás (1) halogatás (1) harmónia (5) heti frissítő (9) hiedelmeink (2) hitrendszer (5) hosszú élet titka (1) hullámvölgy (1) igazság (1) inga (1) intuíció (1) izomtesztelés (5) karrier (1) kineziológia (14) kineziológia gyakorlat (8) kineziológus (3) kismama (1) kommunikáció (2) konfliktus (1) korlátozó hiedelmek (2) köszönöm ereje (1) kreativitás (2) krízis (1) lehetőségek (2) louise l hay (1) meditáció (2) oldás (2) önbecsülés (2) önbizalom (3) önbizalomhiány (1) önértékelés (4) one brain (6) önismeret (4) önkifejezés (2) online tanácsadás (1) pánik (1) paradigmaváltás (1) pozitív gondolkodás (3) pránaevés (1) problémamegoldás (2) stressz (7) stresszek (1) stresszoldás (7) szakítás (2) szellemi törvény (1) személyiségfejlesztés (2) szeretetnyelv (1) szerkezet funkció (1) szokások (1) születés (1) szülő (2) szülők (1) tanulás (1) traumák (2) tudatalatti (1) tudatosság (2) újrakezdés (5) választás (1) változás (7) van választásod (1) vezérlő értékeink (1) világnézet (2) vonzás törvénye (9) életed (2) Címkefelhő

Hogyan élj kiegyensúlyozott életet

2013.01.11. 09:41 Ariadné2010

Még emlékszem amikor pár évvel ezelőtt hűbelebalázs  módjára felpattantam a bringára és elvakultan nekivágtam egy 40 km-es bringatúrának úgy hogy előtte ilyet nem tettem. Persze nem tudtam, hogy 40 km lesz belőle…

 

bringa.jpg

mert lehet akkor el sem indulok, de legyen ez egy másik történet. A túra másnapján mindenem fájt, de egy leckét azonban megtanultam. … az egyensúly fontosságát. Mi köze van ennek a kiegyensúlyozott élethez?

 

A túra a Pilisben volt. Gyönyörű helyeken „száguldottunk” keresztül. Imádom az erdőket, ezért hát sokszor elakadt a figyelmem  és ide-oda forgattam a fejemet. Egyszer csak hátranéztem és úgy sejtem hosszabb ideig mint kellett volna egy guruló biciklin. Az eredmény nem maradt el. Az egyensúlyom odalett és én a földön találtam magam. Szerencsére az ijedségen kívül nem történt semmi, a ruhám szakadt el, de én egyben voltam.

 

Miért írok most erről? Azért mert kitűnő felvezető egy megtanulandó leckéhez. Az emberek többsége folyton hátrafelé kandikál, ahelyett hogy a jelenével, jövőjével törődne. A múlt félelmei, sikertelenségei, de még a sikerei is képesek eltéríteni figyelmed fókuszát arról ami igazán fontos. Ezáltal az erőlépés nehézkés, sőt lehetetlen.

 

Akkor hát hogyan egyensúlyozzunk a múltunk, jelenünk és jövőnk között? Próbáld ki a következőt: pillants a múltba, dolgozz a jelenben és fókuszálj a jövőre.

 

Pillantás a múltba: Bringázás közben nem az volt a probléma hogy hátra néztem, hanem az hogy hosszabb ideig néztem mint kellett volna. Jobb csupán egy röpke pillantást vetni, mint ott felejteni a figyelmedet. A múltad fontos ugyan, sokat tanulhatsz belőle, de nem szabad ott rekedned. Engedd hogy a múlt tapasztalatai, sikerei, sikertelenségei irányítsák jelenben a tevékenységedet, de ne szenteld figyelmednek több mint 5 százalékát a múltra.

 

Dolgozz a jelenben. Azt is mondhatnám, légy jelen abban amit épp csinálsz. Határozd meg a prioritásaidat, céljaidat és légy szorgalmas. Idődnek, figyelmednek 70  százalékát a jelenben kell eltöltened.

 

Fókuszálj a jövőre: Tedd fel magadnak a kérdést hogy hova szeretnél eljutni, hova kell eljutnod. Amerre fókuszálsz arra fog a „bringád” menni. Figyelmed 25 százaléka a jövődet illeti.

 

Végezetül még csak annyit hogy élvezd az utazást! A legvégén mindenki hazaérkezik, oda ahonnan elindult, mégis sokkal több élménnyel, tapasztalattal, tanulsággal gazdagabb mint az aki otthon maradt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: életed

A bejegyzés trackback címe:

https://vanvalasztasod.blog.hu/api/trackback/id/tr555011573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása