HTML

Elérhetőségem

INGYENES mini tanfolyam

Név: *
Email: *

Kalló Melinda kineziológus - Kineziológia blog

Ha válaszút elé érkeztél és nem tudod hogyan tovább, először is el kell döntened hogy barátságos vagy barátságtalan univerzumban élsz-e...(Einstein egyik híres mondása). Sorsodat a választás pillanatában alakítod. Olyan embereknek segítek akik valami miatt nem tudnak továbblépni az életben. Segítek nekik átlátni a problémát, célt és értelmet találni az életben. Feloldom a bennük levő blokkokat, hogy tovább tudjanak lépni és hogy teljesebb életet éljenek.

Tarts velem a Facebookon is!

Címkék

agyféltekék (2) allergia (1) álmok (4) anya (1) áramlat (2) átváltozás (1) az élő mátrix (1) a titok (1) baba (2) boldogság (5) célok (5) david hawkins (1) depresszió (1) diéta (1) döntés (1) éft (1) egészség (2) éld az (1) életcél (5) életstílus (1) energia (2) értékrend (1) félelem (1) félelmek (1) film (2) flow (2) fogyókúra (1) gondolataink (6) gyerek (8) gyereknevelés (8) gyermek (2) gyógyítás (2) gyógyulás (1) halogatás (1) harmónia (5) heti frissítő (9) hiedelmeink (2) hitrendszer (5) hosszú élet titka (1) hullámvölgy (1) igazság (1) inga (1) intuíció (1) izomtesztelés (5) karrier (1) kineziológia (14) kineziológia gyakorlat (8) kineziológus (3) kismama (1) kommunikáció (2) konfliktus (1) korlátozó hiedelmek (2) köszönöm ereje (1) kreativitás (2) krízis (1) lehetőségek (2) louise l hay (1) meditáció (2) oldás (2) önbecsülés (2) önbizalom (3) önbizalomhiány (1) önértékelés (4) one brain (6) önismeret (4) önkifejezés (2) online tanácsadás (1) pánik (1) paradigmaváltás (1) pozitív gondolkodás (3) pránaevés (1) problémamegoldás (2) stressz (7) stresszek (1) stresszoldás (7) szakítás (2) szellemi törvény (1) személyiségfejlesztés (2) szeretetnyelv (1) szerkezet funkció (1) szokások (1) születés (1) szülő (2) szülők (1) tanulás (1) traumák (2) tudatalatti (1) tudatosság (2) újrakezdés (5) választás (1) változás (7) van választásod (1) vezérlő értékeink (1) világnézet (2) vonzás törvénye (9) életed (2) Címkefelhő

10 dolog amit az édesanyám kitűnően csinált.

2012.11.22. 13:09 Ariadné2010

2308795-782860-happy-family-vector-illustration-mother-and-child.jpgA mai napom egy kicsit elmélkedősre sikeredett, de nem bánom mert a végére megszületett ez a blogbejegyzés amit most olvasol. Azon filóztam hogy milyen gyakran és milyen könnyen esünk abba a hibába hogy a szüleinket hibáztatjuk azért mert mi olyanok vagyunk amilyenek. Mindenki kapásból tudná sorolni a rajta esett gyermekkori sérelmeket. Természetesen én is. Ez általában azért van, mert nem szeretünk felelősséget vállalni felnőttkori életünkért és inkább magyarázkodunk, szabadkozunk, keressük a bűnbakot. Azonban ha jól belegondolsz a szüleink igencsak jó munkát végeztek. Nem szeretnék most spirituális fejtegetésekbe belekezdeni, hogy a szüleink pontosan azt tették amit tenniük kellett, mert ez a cikk nem erről szól, hanem inkább felsorolom azokat a dolgokat amiket a saját édesanyám kiválóan csinált amikor kisgyermek voltam. Nagyon jól esett a lelkemnek felidézni ezeket és talán téged is inspirálni fog egy hasonló lista készítésére.

 

  1. Az egyik kedves gyermekkori emlékem az, hogy az édesanyám ül az ágyam szélén és együtt olvassuk felváltva az ifjúsági regényeket. Az első ilyen regényem a „Kincses sziget” volt, majd később együtt rágtuk át az „És mégis mozog a Föld” Jókai könyvet. Neki köszönhetem hogy imádok olvasni.
  2. Tulajdonképpen bármit meg tudott varrni és kötni. Olyan kardigánokat, blúzokat varrt nekem hogy a csodájára jártak. Hihetetlenül ügyes keze van.
  3. A családnak minden nap legalább két fogásos ebédet főzött. Tisztán emlékszem ezekre a családi közös ebédekre, ahol jókat beszélgethettünk a finomságok mellett.
  4. Mindig megbízott bennem az iskolai dolgaimat illetően és mindig az én oldalamra állt.
  5. Az iskolai kézi munkai feladataimban mindig segített ha szükségem volt rá. Emlékszem amikor nem tudtam időre befejezni egy hímzéssel kapcsolatos munkát, ő fenn ült éjszaka és befejezte helyettem.
  6. Bármilyen kezdeményezésemben támogatott.
  7. Mindenkinek segített tiszta szívből. Nővérként dolgozott (egyébként most is az). A szomszédok mindig hozzá szaladtak amikor valamilyen egészségügyi problémájuk volt, amikor tanácsra volt szükségük és ő hatalmas türelemmel és elhivatottsággal segített ahol tudott.
  8. Mindig is kórházban dolgozott és még tisztán emlékszem amikor elmesélték hogyan mentette meg az életét egy-két betegnek, hogy reggelre három kilót fogyott az éjszakai életmentésben, de a beteg felépült, majd évekkel az eset után az a bizonyos ember szembe ment vele az útcán és megállította, hogy még egyszer megköszönje neki azt amit tett.
  9. Nagyon finom süteményeket készített. Minden egyes ünnepre saját kezűleg sütötte meg a finomságokat, néha éjszakába nyúlóan.
  10. Sokat beszélgetett velem. Mindig meghallgatta a problémáimat és soha nem ítélkezett, pedig a serdülőkor hozott magával fehéret-feketét. Hagyta, hogy kibeszéljem magamból. Csak akkor adott tanácsot ha kértem.

 

Ez a lista távolról sem teljes, de kezdetnek talán megfelel. Köszönöm Anyuka!

 

Tudom, ez a videó már jó párszor körbejárta az internetet, de mivel nagyon is a témába vág és mert most eléggé elérzékenyültem, beillesztettem ide is még egyszer.

Szólj hozzá!

Címkék: gyereknevelés gondolataink

A bejegyzés trackback címe:

https://vanvalasztasod.blog.hu/api/trackback/id/tr54919855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása