HTML

Elérhetőségem

INGYENES mini tanfolyam

Név: *
Email: *

Kalló Melinda kineziológus - Kineziológia blog

Ha válaszút elé érkeztél és nem tudod hogyan tovább, először is el kell döntened hogy barátságos vagy barátságtalan univerzumban élsz-e...(Einstein egyik híres mondása). Sorsodat a választás pillanatában alakítod. Olyan embereknek segítek akik valami miatt nem tudnak továbblépni az életben. Segítek nekik átlátni a problémát, célt és értelmet találni az életben. Feloldom a bennük levő blokkokat, hogy tovább tudjanak lépni és hogy teljesebb életet éljenek.

Tarts velem a Facebookon is!

Címkék

agyféltekék (2) allergia (1) álmok (4) anya (1) áramlat (2) átváltozás (1) az élő mátrix (1) a titok (1) baba (2) boldogság (5) célok (5) david hawkins (1) depresszió (1) diéta (1) döntés (1) éft (1) egészség (2) éld az (1) életcél (5) életstílus (1) energia (2) értékrend (1) félelem (1) félelmek (1) film (2) flow (2) fogyókúra (1) gondolataink (6) gyerek (8) gyereknevelés (8) gyermek (2) gyógyítás (2) gyógyulás (1) halogatás (1) harmónia (5) heti frissítő (9) hiedelmeink (2) hitrendszer (5) hosszú élet titka (1) hullámvölgy (1) igazság (1) inga (1) intuíció (1) izomtesztelés (5) karrier (1) kineziológia (14) kineziológia gyakorlat (8) kineziológus (3) kismama (1) kommunikáció (2) konfliktus (1) korlátozó hiedelmek (2) köszönöm ereje (1) kreativitás (2) krízis (1) lehetőségek (2) louise l hay (1) meditáció (2) oldás (2) önbecsülés (2) önbizalom (3) önbizalomhiány (1) önértékelés (4) one brain (6) önismeret (4) önkifejezés (2) online tanácsadás (1) pánik (1) paradigmaváltás (1) pozitív gondolkodás (3) pránaevés (1) problémamegoldás (2) stressz (7) stresszek (1) stresszoldás (7) szakítás (2) szellemi törvény (1) személyiségfejlesztés (2) szeretetnyelv (1) szerkezet funkció (1) szokások (1) születés (1) szülő (2) szülők (1) tanulás (1) traumák (2) tudatalatti (1) tudatosság (2) újrakezdés (5) választás (1) változás (7) van választásod (1) vezérlő értékeink (1) világnézet (2) vonzás törvénye (9) életed (2) Címkefelhő

Életleckék a gyerekeimtől

2011.01.06. 11:00 Ariadné2010

Amikor megszületünk e világba, az ösztöneinkbe minden kódolva van amire szükségünk lehet ebben az életben. A gyerekek ösztönösen tudják, hogy mi a jó nekik. Sok felnőttet már tanítani kell például arra, hogy felhőtlenül megtapasztalja a jelen pillanatot, hogy örülni tudjon bárminek is.

 

Most már a kisebbik gyerekem, Panna is betöltötte a két évet és kibontakozott benne a dackorszak teljes gyönyöre. Bár a két évvel nagyobb kisfiammal, Gergővel, már megjártuk anno a hadak útját és tudtam mire számíthatok, Panna hirtelen változása mégiscsak megrengette a családi nyugalmat. Az én nyugodt kislányomba beköltözött a tűz. Természetesen nehéz időszak ez egy szülőnek, de ugyanakkor nagyon nagy csodálatot vált ki bennem ez az aprócska gyermek. Ebbe a két éves kislányba megvan minden amire egy felnőttnek nagy szüksége lenne. Ezek az én kedvenc leckéim:

 

-         MINDENNEK örül: ez a piciny lány m-i-n-d-e-n-n-e-k örülni tud, bármilyen nagy vagy apró dologról is van szó. Örömmel tölti el ha szívószálból ihat, ha mondókázik, ha sikerül megpördülnie a sarkán örömmel kiállt „Sikerült!”. Ha épített valamit a kockákból büszkén mutatja. Sok felnőtt olyan szinten kritikus önmagával szemben, hogy nem képes felismerni jellemének pozitív oldalát, nem képes felmérni teljesítményeinek valódi értékét. Ha netalán tán jól érezzük magunkat, akkor MUTASSUK KI. Ne féljünk kimutatni az érzelmeinket. A körülöttünk lévőknek is jót tesz.

-         Az éneklés szebbé teszi a napját:    Gyakran hallom, ahogy Panna énekelget. Még nem tudja az énekeket elejétől végig hibátlanul elénekelni, de az mit sem számít. Szaladgál fel-alá a lakásban és dúdolgat. Amikor eszébe jut a szó vagy szótöredék kimondja ha nem akkor az sem baj, énekel tovább. Komolyan mondom, érezni lehet ahogyan a rezgés szintünk emelkedik ilyenkor. Az éneklésnek, a hangoknak gyógyító erejük van. Ez is belénk van kódolva. Próbáld ki te is, dúdorázd el a kedvenc dallamodat. Rögtön érzed hogy a kedélyállapotot emelkedik.

-         Meggyőzően mond NEMet. Persze egy szülőnek egy dacos kétéves nemleges válasza komoly megpróbáltatásokat jelent, de gyakran elcsodálkozom azon hogy ez az aprócska emberke milyen tisztán tudja hogy mit nem akar, mire nem hajlandó. Ez a dackorszak is a gyermek fejlődéséhez hozzátartozik, talán nem véletlenül! Sok felnőtt, sok nő, elfelejtett hogyan mondjon nemet és már lassan nem a saját életét éli.

-         Bárhol barátokra lel: A gyermekek játszi könnyedséggel barátkoznak. Bárhova megyünk pillanatok alatt a gyerekek egymásra találnak és perceken belül már együtt játszanak. Mi felnőttek már olyan falakat építettünk magunk köré, hogy sokunk már saját erejéből le sem tudja bontani azokat. A legrosszabb pedig az amikor észre sem vesszük ezt. Az az ember aki képes nyitni mások felé, akinek barátai vannak, annak sokkal örömtelibb az élete.

-         Ha kedve szottyan pucéron szaladgál a lakásban: No komment J

-         Gyakran ölelkezik, puszilózik: Ha valami sérelem, bántódás éri egy ölelés és puszi orvosságot jelent számára. Ez talán egyike a legnagyobb leckéknek. Mi felnőttek nem is kérünk, de adni sem tudunk ölelést. Pedig valljuk be, sokszor jól esne ha valaki megölelgetne amikor szomorúak vagyunk. Ez egy alapvető emberi igény. Ez is belénk van kódolva. Persze Panna és Gergő akkor is ontja magából az ölelést és puszikat amikor minden a legnagyobb rendben van. Tanulság…?

1 komment

Címkék: gyerek

A bejegyzés trackback címe:

https://vanvalasztasod.blog.hu/api/trackback/id/tr552564520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása