HTML

Elérhetőségem

INGYENES mini tanfolyam

Név: *
Email: *

Kalló Melinda kineziológus - Kineziológia blog

Ha válaszút elé érkeztél és nem tudod hogyan tovább, először is el kell döntened hogy barátságos vagy barátságtalan univerzumban élsz-e...(Einstein egyik híres mondása). Sorsodat a választás pillanatában alakítod. Olyan embereknek segítek akik valami miatt nem tudnak továbblépni az életben. Segítek nekik átlátni a problémát, célt és értelmet találni az életben. Feloldom a bennük levő blokkokat, hogy tovább tudjanak lépni és hogy teljesebb életet éljenek.

Tarts velem a Facebookon is!

Címkék

agyféltekék (2) allergia (1) álmok (4) anya (1) áramlat (2) átváltozás (1) az élő mátrix (1) a titok (1) baba (2) boldogság (5) célok (5) david hawkins (1) depresszió (1) diéta (1) döntés (1) éft (1) egészség (2) éld az (1) életcél (5) életstílus (1) energia (2) értékrend (1) félelem (1) félelmek (1) film (2) flow (2) fogyókúra (1) gondolataink (6) gyerek (8) gyereknevelés (8) gyermek (2) gyógyítás (2) gyógyulás (1) halogatás (1) harmónia (5) heti frissítő (9) hiedelmeink (2) hitrendszer (5) hosszú élet titka (1) hullámvölgy (1) igazság (1) inga (1) intuíció (1) izomtesztelés (5) karrier (1) kineziológia (14) kineziológia gyakorlat (8) kineziológus (3) kismama (1) kommunikáció (2) konfliktus (1) korlátozó hiedelmek (2) köszönöm ereje (1) kreativitás (2) krízis (1) lehetőségek (2) louise l hay (1) meditáció (2) oldás (2) önbecsülés (2) önbizalom (3) önbizalomhiány (1) önértékelés (4) one brain (6) önismeret (4) önkifejezés (2) online tanácsadás (1) pánik (1) paradigmaváltás (1) pozitív gondolkodás (3) pránaevés (1) problémamegoldás (2) stressz (7) stresszek (1) stresszoldás (7) szakítás (2) szellemi törvény (1) személyiségfejlesztés (2) szeretetnyelv (1) szerkezet funkció (1) szokások (1) születés (1) szülő (2) szülők (1) tanulás (1) traumák (2) tudatalatti (1) tudatosság (2) újrakezdés (5) választás (1) változás (7) van választásod (1) vezérlő értékeink (1) világnézet (2) vonzás törvénye (9) életed (2) Címkefelhő

Mikor mondtad utoljára...köszönöm...?

2010.06.24. 09:50 Ariadné2010

Mikor mondtad utoljára „köszönöm”? Nagyon gyakran az ember magától értetődőnek tartja a dolgokat az életében, pedig ha jobban ránézünk dolgainkra nyugodt szívvel köszönetet mondhatnánk a párunknak, gyerekünknek, a szüleinknek, a barátainknak, kollégáinknak. Nem csak egy félválról odavetett köszönömre gondolok, hanem olyanról ami szívből jön. Mindig van valaki az életünkben aki megkönnyíti az életünket és mi észre sem vesszük. Egy köszönömmel elismerjük a másik ember erőfeszítéseit és ami ennél is fontosabb tudtára adjuk neki, hogy fontos számunkra.

 

Próbáld csak ki milyen hatással van például a párodra, ha egyszer csak a szemébe nézel és azt mondod neki hogy „köszönöm azt a biztonságot amit adsz nekem” vagy „köszönöm, hogy olyan finom vacsorát főztél”. A rosszra fókuszálni nagyon könnyű, de nem egészséges folyton elégedetlenkedni. Az emberek hajlamosak arra, hogy ha dicséretet kapnak, ha köszönetet mondanak nekik valamiért, akkor azt a bizonyos dolgot megismételjék újabb dicséret reményében….és egyszer csak azon kaphatjuk magunkat hogy egyre gyakrabban mondhatnánk köszönetet.

 

Ha a feleség azt szeretné, hogy férje szerető családfővé váljon, vegye észre a pozitívumokat és méltányolja! Ne várjon addig a dicsérettel amíg férje tökéletes nem lesz! Értékelje az erőfeszítést, még akkor is ha nem teljesen felel meg az elvárásainak. Akkor érjük el az életben a legnagyobb eredményeket, ha addigi eredményeink kellő elismerésben részesültek. A dicséret arra ösztönöz, hogy még többet hozzunk ki magunkból. Ez fordítva is igaz: ha dicséretünket a végső eredmény eléréséig tartogatjuk, társunk ezt úgy értelmezheti, hogy nem törődünk vele, és elveszti motivációját. A szerető feleség mindig talál valami elismerésre méltót a férjében és nem fukarkodik a dicsérő szavakkal. Dicsérjük négyszemközt, dicsérjük a gyerekek előtt, dicsérjük a szüleink és az ő szülei előtt, dicsérjük kollégái előtt! Majd húzódjunk a háttérbe , és látni fogjuk, hogy megtáltosodik” ( részlet Gary Chapman: „Családi összhangzattan. A családi harmónia öt jellemzője” című könyvéből)

 

Ajánlom figyelmetekbe ezt a kis 3 perces video bejátszást. Ebben az egyszerűnek tűnő 3 perces előadásban Dr. Laura Trice a varázslatos "Köszönöm" szóban rejlő erőről beszél --- a szó, mely elmélyít egy barátságot, javítja kapcsolatainkat, melynek segítségével tudtára adjuk a másiknak, hogy mit is jelent számunkra valójában. Érdemes kipróbálni. A képernyő alján ki lehet választani a magyar feliratozást (Hungarian).

  

 

Ha értékesnek találtad ezt az információt további hasznodra válhat ha velem dolgozol életed kihívásainak megoldásában.  További információért klikkelj ide

 

 

Ha szükséged van ONLINE TANÁCSADÁSRA klikkelj ide és tedd fel a kérdésedet. Ha elakadtál az életben és nem tudod hogyan tovább, ha gyereknevelési vagy párkapcsolati gondjaid vannak KÉRDEZZ BÁTRAN!

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: köszönöm ereje

A bejegyzés trackback címe:

https://vanvalasztasod.blog.hu/api/trackback/id/tr742105805

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása