HTML

Elérhetőségem

INGYENES mini tanfolyam

Név: *
Email: *

Kalló Melinda kineziológus - Kineziológia blog

Ha válaszút elé érkeztél és nem tudod hogyan tovább, először is el kell döntened hogy barátságos vagy barátságtalan univerzumban élsz-e...(Einstein egyik híres mondása). Sorsodat a választás pillanatában alakítod. Olyan embereknek segítek akik valami miatt nem tudnak továbblépni az életben. Segítek nekik átlátni a problémát, célt és értelmet találni az életben. Feloldom a bennük levő blokkokat, hogy tovább tudjanak lépni és hogy teljesebb életet éljenek.

Tarts velem a Facebookon is!

Címkék

agyféltekék (2) allergia (1) álmok (4) anya (1) áramlat (2) átváltozás (1) az élő mátrix (1) a titok (1) baba (2) boldogság (5) célok (5) david hawkins (1) depresszió (1) diéta (1) döntés (1) éft (1) egészség (2) éld az (1) életcél (5) életstílus (1) energia (2) értékrend (1) félelem (1) félelmek (1) film (2) flow (2) fogyókúra (1) gondolataink (6) gyerek (8) gyereknevelés (8) gyermek (2) gyógyítás (2) gyógyulás (1) halogatás (1) harmónia (5) heti frissítő (9) hiedelmeink (2) hitrendszer (5) hosszú élet titka (1) hullámvölgy (1) igazság (1) inga (1) intuíció (1) izomtesztelés (5) karrier (1) kineziológia (14) kineziológia gyakorlat (8) kineziológus (3) kismama (1) kommunikáció (2) konfliktus (1) korlátozó hiedelmek (2) köszönöm ereje (1) kreativitás (2) krízis (1) lehetőségek (2) louise l hay (1) meditáció (2) oldás (2) önbecsülés (2) önbizalom (3) önbizalomhiány (1) önértékelés (4) one brain (6) önismeret (4) önkifejezés (2) online tanácsadás (1) pánik (1) paradigmaváltás (1) pozitív gondolkodás (3) pránaevés (1) problémamegoldás (2) stressz (7) stresszek (1) stresszoldás (7) szakítás (2) szellemi törvény (1) személyiségfejlesztés (2) szeretetnyelv (1) szerkezet funkció (1) szokások (1) születés (1) szülő (2) szülők (1) tanulás (1) traumák (2) tudatalatti (1) tudatosság (2) újrakezdés (5) választás (1) változás (7) van választásod (1) vezérlő értékeink (1) világnézet (2) vonzás törvénye (9) életed (2) Címkefelhő

One Brain, hiedelmeink és a gyereknevelés

2010.06.05. 19:12 Ariadné2010

Az előző bejegyzéseimben már írtam erről a stresszoldó módszerről, de nagyon sok kérdést szoktam kapni ezzel kapcsolatban, ezért most egy kicsit más megközelítésben írok róla.

 

Ez a módszer lényegében egy kapu a tudatalattidhoz, egy eszköz amivel könnyedén megváltoztathatod a tudatalattidban rejtőzködő hiedelmeket. Ezek a hiedelmek szabályozzák tulajdonképpen a szokásaidat. Sok embernek nehezére esik változtatni a szokásain, de a One Brain-el tulajdonképpen minden leegyszerűsödik és képes leszel könnyedén változni.

 

Hogyan működik?

 

A One Brain tulajdonképpen felhasználja  az agykutatás legújabb felismeréseit, nevezetesen azt hogy mit is jelent és milyen hatása van az agyféltekék integrációjának. Felismerték azt hogy ahhoz hogy egy új gondolatot, szokást könnyebben magunkévá tegyünk, csökkentenünk kell az agyunkban jelentkező ellenállást ezzel a gondolattal szemben.

 

Biztosan te is bevetetted már a pozitív gondolkodást, az akaraterődet valamilyen cél elérése érdekében (pl. leszokás a dohányzásról, fogyás, halogatás megszüntetése stb) és lehet hogy nagy erőfeszítés árán jutottál is valamire, de egyszer csak egy gyengébb pillanatodban megtörtél és feladtad. Miért? Mert túl nagy volt az ellenállás a tudatalattidban.

 

A One Brain technikákkal integráljuk a jobb és a bal agyféltekét, ezzel a tudatalattinak csökkentjük az ellenállását, így az új infót, gondolatot hamarabban és könnyebben elfogadja.

 

Milyenek az eredmények?

 

Rendkívül változatosak. A legkülönbözőbb betegségekből való gyógyulástól kezdve a párkapcsolatokon át a személyes fejlődésig minden megtalálható. A One Brain módszert ugyan nem a gyógyításra fejlesztették ki, de mivel az elménk és testünk rendkívül szoros kapcsolatban áll, ezért ha feloldjuk az érzelmi blokkjainkat a testünk automatikusan reagál és nagyon gyakran a gyógyíthatatlannak minősített  betegségek szépen eltűnnek.

 

Nagyon fontos lenne megértenünk egy rendkívül egyszerű de annál fontosabb összefüggést. A hiedelmeink megváltoztatásával megváltoztathatjuk a szokásainkat, gondolkodásunkat. Ha megváltoztatjuk szokásainkat, gondolkodásunkat megváltozik a körülményeinkhez való viszonyulásunk és lassan a minket körülvevő világ.

 

Jelenleg az emberek többsége azon görcsöl, hogy megváltoztassa a körülményeit, hogy kényelmesebben érezhesse magát, de a helyzet az, hogy ez fordítva működik. Magadban kell rendet rakj ahhoz, hogy megváltozzanak a körülményeid.

 

Hol kezdődnek a problémáink?

 

Humorosan mondhatnánk hogy a születésünkkel, bár az is már bizonyítást nyert az epigenetikában, hogy már születésünk előtt elkezdődött a kondicionálásunk, de ebbe most ne menjünk bele…

 

A helyzet az, hogy a kisgyermek öt éves korára már mindent megtanult ami segíti őt, hogy túléljen abban a környezetben amibe beleszületett. Öt éves korunkra a hiedelemrendszerünk nagy része kialakult. A szülők természetesen nem akarnak rosszat, de hát őket is szülők nevelték, ők is szépen tudat alatt hozzák a mintát és akár tetszik akár nem átadják ezt a saját gyermekeiknek.

 

A leggyakrabban olyan hiedelmeket öltünk magunkra mint például, hogy nem vagyunk elég értékesek, nem vagyunk elég ügyesek, nem vagyunk fontosak, nem vagyunk képesek megtenni ezt vagy azt és a lista végtelen. Sokszor mondják a gyereknek, hogy „ha ilyen lassú vagy fiam nem mész semmire az iskolában” vagy bármit csinál a gyermek nem elég jó a szülőnek. Ilyen programokkal, hiedelmekkel az elméjükben szegény gyermekek már hátránnyal kezdik az iskolát. Természetesen ezek a hiedelmek megmutatkoznak a viselkedésükben így a környezetükből érkező reakciók csak igazolják és megerősítik a már meglévő hiedelmet.

 

Akkor hát mi a megoldás?

 

A megoldás nekünk szülőknek a kezében van. Mi neveljük a következő generációt. Mi neveljük unokáink szüleit. Sokszor olyat teszünk vagy mondunk gyermekünknek amit mi magunk is bánunk és fogalmunk sincs miért mondtuk vagy tettük azt. Nos hát azért mert mélyről jött és akár tetszik akár nem bennünket a tudatalattink irányít. Hiába gondoljuk azt hogy hát mi tudatosan fogjuk a gyeplőt ez nem így van. Kísérletek igazolták, hogy a tudatalattink pár pillanattal a tudatos elménk előtt már tudja hogy mit fogunk tenni vagy mondani. Akkor hát mennyire is fogod a gyeplőt?

 

Ha szülő vagy és olvasod ezt a bejegyzést, gondolkodj el egy kicsit. Nem lenne itt az ideje egy nagytakarításnak? Nem lenne itt az ideje kipucolni azokat a hiedelmeket amelyek már nem szolgálnak téged, hanem romboló hatással vannak rád és gyermekedre?

 

Ne feledd nem a te hibád!

De a Te felelősséged!

 

Ha értékesnek találtad ezt az információt további hasznodra válhat ha velem dolgozol életed kihívásainak megoldásában.  További információért klikkelj ide

 

 

Ha szükséged van ONLINE TANÁCSADÁSRA klikkelj ide és tedd fel a kérdésedet. Ha elakadtál az életben és nem tudod hogyan tovább, ha gyereknevelési vagy párkapcsolati gondjaid vannak KÉRDEZZ BÁTRAN!

 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: gyereknevelés kineziológia hitrendszer one brain

A bejegyzés trackback címe:

https://vanvalasztasod.blog.hu/api/trackback/id/tr772059073

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: One Brain, hiedelmeink és a gyereknevelés - Van Választásod - Kineziológia blog 2010.06.26. 08:49:23

Ez a módszer lényegében egy kapu a tudatalattidhoz, egy eszköz amivel könnyedén megváltoztathatod a tudatalattidban rejtőzködő hiedelmeket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása