HTML

Elérhetőségem

INGYENES mini tanfolyam

Név: *
Email: *

Kalló Melinda kineziológus - Kineziológia blog

Ha válaszút elé érkeztél és nem tudod hogyan tovább, először is el kell döntened hogy barátságos vagy barátságtalan univerzumban élsz-e...(Einstein egyik híres mondása). Sorsodat a választás pillanatában alakítod. Olyan embereknek segítek akik valami miatt nem tudnak továbblépni az életben. Segítek nekik átlátni a problémát, célt és értelmet találni az életben. Feloldom a bennük levő blokkokat, hogy tovább tudjanak lépni és hogy teljesebb életet éljenek.

Tarts velem a Facebookon is!

Címkék

agyféltekék (2) allergia (1) álmok (4) anya (1) áramlat (2) átváltozás (1) az élő mátrix (1) a titok (1) baba (2) boldogság (5) célok (5) david hawkins (1) depresszió (1) diéta (1) döntés (1) éft (1) egészség (2) éld az (1) életcél (5) életstílus (1) energia (2) értékrend (1) félelem (1) félelmek (1) film (2) flow (2) fogyókúra (1) gondolataink (6) gyerek (8) gyereknevelés (8) gyermek (2) gyógyítás (2) gyógyulás (1) halogatás (1) harmónia (5) heti frissítő (9) hiedelmeink (2) hitrendszer (5) hosszú élet titka (1) hullámvölgy (1) igazság (1) inga (1) intuíció (1) izomtesztelés (5) karrier (1) kineziológia (14) kineziológia gyakorlat (8) kineziológus (3) kismama (1) kommunikáció (2) konfliktus (1) korlátozó hiedelmek (2) köszönöm ereje (1) kreativitás (2) krízis (1) lehetőségek (2) louise l hay (1) meditáció (2) oldás (2) önbecsülés (2) önbizalom (3) önbizalomhiány (1) önértékelés (4) one brain (6) önismeret (4) önkifejezés (2) online tanácsadás (1) pánik (1) paradigmaváltás (1) pozitív gondolkodás (3) pránaevés (1) problémamegoldás (2) stressz (7) stresszek (1) stresszoldás (7) szakítás (2) szellemi törvény (1) személyiségfejlesztés (2) szeretetnyelv (1) szerkezet funkció (1) szokások (1) születés (1) szülő (2) szülők (1) tanulás (1) traumák (2) tudatalatti (1) tudatosság (2) újrakezdés (5) választás (1) változás (7) van választásod (1) vezérlő értékeink (1) világnézet (2) vonzás törvénye (9) életed (2) Címkefelhő

Honnan tudod, hogy a stressz vészharangot kondít...

2010.05.21. 16:19 Ariadné2010

A stressz nem csak azt jelenti, hogy valaki őrjöng és üvöltözik amikor a dolgok kicsúsztak a kezei közül.

 

 

 A stressz lényegében a mindennapi nyugtalanságokban, traumákban mutatkozik meg a legalattomosabban, azokban az esetekben, amikor az érzéseinket megtagadjuk, nem veszünk tudomást róluk, jó mélyre elássuk mindaddig amíg egy betegség vagy egyéb formában meg nem követeli hogy foglalkozzunk vele.

 

 Az emberek többsége aki hozzám fordul tudni akarja hogy mi az érzelmi háttere a különböző betegségeinek. Az esetek többségében kiderül, hogy ezek az emberek több éve, évtizede együtt élnek a problémájukkal, ami évről évre egyre súlyosbodott és nagyon tisztán kimutatható, hogy milyen viselkedésbeli, érzelmi problémákat okozott az évek során.

 

Stressz: Jelek és Jelzők

 

A stressz a természet korai figyelmeztető rendszere, amellyel a tudomásunkra kívánja hozni, hogy lépnünk kéne valamit. Lényegét tekintve átmeneti lenne, de sajnos mi átformáltuk egy kissé és hosszú távú stratégiát faragtunk belőle, mert jó mélyre elássuk, nem veszünk róla tudomást, hagyjuk hogy felgyűljön és elgennyesedjen. Ha elég sokáig konzerválod akkor egészen biztosan az immunrendszered, hormonháztartásod látja kárát és elég hamar megmutatkozik viselkedésedben, döntéseidben és kapcsolataidban.

 

 Felsorolok pár példát a felgyülemlett, kezeletlen stresszre:

 

1.     Mások hibáztatása

 

Lehet hogy észre sem veszed hogy másokat hibáztatsz. Mindenesetre soha semmi se a te hibád. És ha néhanapján mégiscsak van valami közöd a dolgok alakulásához, lelked mélyén meg vagy győződve arról hogy ha az a másik nem csinálta volna ezt vagy azt akkor te sem hibáztál volna. Tehát alapvetően úgy érzed…….. nem a te hibád.

 

Másokat hibáztatni könnyű és egy fura módja annak hogy önmagunkat igazoljuk. Ha vállaljuk tetteinkért a felelősséget az óriási erővel ruház fel bennünket. A személyiségfejlődésnek egy meghatározó lépcsője amikor valaki elkezdi felvállalni saját életéért a felelősséget, amikor felismeri hogy a dolgok kimeneteléért ő a felelős.

 

2.     Újra és újra

 

Előfordul hogy nem tudod elterelni a gondolataidat bizonyos eseményekről vagy emberekről. Olyan ez mintha egy árnyék vetülne az életed fölé és megakadályoz hogy továbblépj. Néha azt hiszed, hogy túltetted magad rajtuk, de aztán a gondolatok visszatérnek és ugyanolyan erővel zúdulnak rád.

 

Amikor beleragadunk a múltunkba, nem vagyunk képesek a jelenünkkel, jövőnkkel foglalkozni. Olyan ez mintha ködben mozognánk, nem látunk előre. Ez óriási energiaveszteséggel jár.

 

3.     Tiltott terület az elmédben

Nem vagy hajlandó bizonyos eseményekre vagy emberekre gondolni. Olyan ez mint amikor a macska kerülgeti a forró kását. Messziről elkerülöd ezeket az embereket és helyeket. Ritkán gondolsz ezekre a dolgokra és nem gondolod, hogy bármilyen problémát is jelentenének, de amikor nagyritkán rájuk gondolsz akkor szomorúság, harag, bűntudat tőr rád – még akkor is ha triviálisnak tűnteted fel ezeket.

 

Az elméd olyan mint egy játszótér, azért van hogy felfedezz, tanulj, álmodj, képzelődj, tervezz, érezd jól magad. Ha bizonyos területei blokkolva vannak, akadály kerül gondolataid szabad folyása elé aminek következtében sérül az énképed és a hitrendszeredbe mindenféle korlátozó dolog kerül.

 

Nem szabad hogy a múltadban élj és múltadnak sem szabad elözönlenie a jelenedet. Ha van ilyen tiltott terület az elmédben az azt jelenti, hogy még tanulnod kell valamit abból a bizonyos eseményből. Még nem zártad le magadban.

 

4.     Unalom

 

Az életben szükségünk van céltudatosságra. Nélküle üresek vagyunk és hasznavehetetlenek. Amikor úgy telik el életed nagy része hogy krónikus unalmat érzel, a motiváció, hogy törődj magaddal elvész és negatív szokásokat és viselkedést öltesz magadra. Az unalom depresszióhoz vezet és ugyanakkor olyan hormonok szabadulnak fel a szervezetedben, amelyek rettentően megterhelik a szívedet.

 

Az unalom maga teljesen logikátlan, mégis könnyű beleesni a csapdájába, amikor úgy érzed, hogy nincs választásod az életben.

 

5.     Minták az életedben

 

Figyeld meg egy kicsit az életedet. Milyen minták ismétlődését véled felfedezni?

 

 

-         Minden eddigi főnököd rossz volt.

-         Tíz év leforgása alatt négy komoly kapcsolatod is volt, de mindegyik rosszul végződött.

-         Állandóan halogatsz mindennel kapcsolatban.

-         Folyton idióták vesznek körül, akik nem értenek meg téged.

-         Nem tudsz egyedül dönteni.

 

Ráismertél valamelyikre? Vajon mit akar neked ez üzenni?

 

Javaslom, hogy vedd kezedbe az irányítást és kezd felszámolni az életedet uraló stresszeket. Nagy szolgálatot teszel ezzel az egészségednek!

 

Szólj hozzá!

Címkék: stressz

A bejegyzés trackback címe:

https://vanvalasztasod.blog.hu/api/trackback/id/tr582021045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása