HTML

Elérhetőségem

INGYENES mini tanfolyam

Név: *
Email: *

Kalló Melinda kineziológus - Kineziológia blog

Ha válaszút elé érkeztél és nem tudod hogyan tovább, először is el kell döntened hogy barátságos vagy barátságtalan univerzumban élsz-e...(Einstein egyik híres mondása). Sorsodat a választás pillanatában alakítod. Olyan embereknek segítek akik valami miatt nem tudnak továbblépni az életben. Segítek nekik átlátni a problémát, célt és értelmet találni az életben. Feloldom a bennük levő blokkokat, hogy tovább tudjanak lépni és hogy teljesebb életet éljenek.

Tarts velem a Facebookon is!

Címkék

agyféltekék (2) allergia (1) álmok (4) anya (1) áramlat (2) átváltozás (1) az élő mátrix (1) a titok (1) baba (2) boldogság (5) célok (5) david hawkins (1) depresszió (1) diéta (1) döntés (1) éft (1) egészség (2) éld az (1) életcél (5) életstílus (1) energia (2) értékrend (1) félelem (1) félelmek (1) film (2) flow (2) fogyókúra (1) gondolataink (6) gyerek (8) gyereknevelés (8) gyermek (2) gyógyítás (2) gyógyulás (1) halogatás (1) harmónia (5) heti frissítő (9) hiedelmeink (2) hitrendszer (5) hosszú élet titka (1) hullámvölgy (1) igazság (1) inga (1) intuíció (1) izomtesztelés (5) karrier (1) kineziológia (14) kineziológia gyakorlat (8) kineziológus (3) kismama (1) kommunikáció (2) konfliktus (1) korlátozó hiedelmek (2) köszönöm ereje (1) kreativitás (2) krízis (1) lehetőségek (2) louise l hay (1) meditáció (2) oldás (2) önbecsülés (2) önbizalom (3) önbizalomhiány (1) önértékelés (4) one brain (6) önismeret (4) önkifejezés (2) online tanácsadás (1) pánik (1) paradigmaváltás (1) pozitív gondolkodás (3) pránaevés (1) problémamegoldás (2) stressz (7) stresszek (1) stresszoldás (7) szakítás (2) szellemi törvény (1) személyiségfejlesztés (2) szeretetnyelv (1) szerkezet funkció (1) szokások (1) születés (1) szülő (2) szülők (1) tanulás (1) traumák (2) tudatalatti (1) tudatosság (2) újrakezdés (5) választás (1) változás (7) van választásod (1) vezérlő értékeink (1) világnézet (2) vonzás törvénye (9) életed (2) Címkefelhő

Melyik agyféltekéd domináns?

2010.03.17. 18:50 Ariadné2010

 

Elég heves vitát váltott ki a családomban ez a forgó lány. :-) Ki így ki úgy látta és mindenki mereven ragaszkodott a véleményéhez egészen addig amíg egy kis koncentrálással belátta az ellenkezőjét...

 

Pillants a pörgő lányra! Merre forog? Az óramutató járásának megfelelően vagy azzal ellentétesen?
Ha úgy látod, hogy az óramutató járásával ellentétesen, akkor nálad a bal agyfélteke a domináns.
Ha úgy látod, hogy az óramutató járásával megegyezően forog a lány, akkor nálad a jobb agyfélteke a domináns. A kreatív emberekre általában ez jellemző.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bal agyfélteke funkciói:
A logikát használja
A részletek fontosak számára
A tények
A szavak és a nyelv
A jelen és a múlt
A matematika és a tudományok
Tudás
Elismerés
Minták, sorozatok észlelése
Tudja a tárgyak neveit
A realitás talaján áll
Stratégiákat gyárt
Gyakorlatias
Keresi a biztonságot
 

A jobb agyfélteke funkciói:

Az érzelmeket használja
A „teljes kép” fontos számára
A képzelet
Szimbólumok és képek
A jelen és a jövő
A filozófia és a vallás
Megbecsülés
Térbeli érzékelés
Ismeri a tárgyak funkcióit
A fantázia talaján áll
A jelen lehetőségei érdeklik
Indulatos
Kockázatvállaló

 

Ha felismertük saját gondolkodásunkat, megváltoztathatjuk azzal, ha megtanulunk másként fókuszálni különböző dolgokra. Például, ha erősen a táncosra fókuszálunk, megváltoztathatjuk pörgési irányát. Próbáld ki! :-)

Ha szükséged van ONLINE TANÁCSADÁSRA klikkelj ide és tedd fel a kérdésedet. Ha elakadtál az életben és nem tudod hogyan tovább, ha gyereknevelési vagy párkapcsolati gondjaid vannak KÉRDEZZ BÁTRAN!

 

4 komment

Címkék: agyféltekék

A bejegyzés trackback címe:

https://vanvalasztasod.blog.hu/api/trackback/id/tr141847740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dytta 2010.05.09. 14:53:51

Ez nagyon érdekes! Nekem sikerült megfordítani. Először azt hittem valami technikai malőr, de kipróbáltuk egyszerre a férjemmel, s ő csupán egy forgásirányt állapított meg, mikor én már ellenkezőleg láttam forogni.

mo'at 2010.05.26. 14:34:37

Mit jelent, ha akaratlagosan bármelyik irányba tudom forgatni? (A leírások alapján úgy tűnik, mindkét agyféltekémet egyformán használom.)

Ariadné2010 2010.05.26. 14:41:32

@mo'at: Amikor először pillantasz a forgó lányra akkor azt látod hogy jobbra vagy balra forog. Az akaratlagosság azt jelenti, hogy ha koncentrálsz egy kicsit, esetleg nem közvetlenül a képre fókuszálsz hanem mellé, akkor meg tudod fordítani a forgás érzékelt irányát. Ha képes vagy arra hogy mindkét irányba lásd forogni a lányt, azt jelenti, hogy elég jól kihasználod a két agyféltekéd funkcióit.

ochrasy 2013.06.23. 13:24:17

??? Dehát nem értem, miért látná ezt valaki máshogy...egyértelmű, hogy folyton változtatja az irányát, és nem hiszem, hogy én változtatom: egyik pillanatban a bal lábán áll, éa jobbra, óram. járásával megegyzezően forog, a másik pillanatban a jobb lábán áll, és balra forog. Azt, hogy melyik lábán áll, nem hiszem, hogy össze lehet téveszteni.
süti beállítások módosítása