HTML

Elérhetőségem

INGYENES mini tanfolyam

Név: *
Email: *

Kalló Melinda kineziológus - Kineziológia blog

Ha válaszút elé érkeztél és nem tudod hogyan tovább, először is el kell döntened hogy barátságos vagy barátságtalan univerzumban élsz-e...(Einstein egyik híres mondása). Sorsodat a választás pillanatában alakítod. Olyan embereknek segítek akik valami miatt nem tudnak továbblépni az életben. Segítek nekik átlátni a problémát, célt és értelmet találni az életben. Feloldom a bennük levő blokkokat, hogy tovább tudjanak lépni és hogy teljesebb életet éljenek.

Tarts velem a Facebookon is!

Címkék

agyféltekék (2) allergia (1) álmok (4) anya (1) áramlat (2) átváltozás (1) az élő mátrix (1) a titok (1) baba (2) boldogság (5) célok (5) david hawkins (1) depresszió (1) diéta (1) döntés (1) éft (1) egészség (2) éld az (1) életcél (5) életstílus (1) energia (2) értékrend (1) félelem (1) félelmek (1) film (2) flow (2) fogyókúra (1) gondolataink (6) gyerek (8) gyereknevelés (8) gyermek (2) gyógyítás (2) gyógyulás (1) halogatás (1) harmónia (5) heti frissítő (9) hiedelmeink (2) hitrendszer (5) hosszú élet titka (1) hullámvölgy (1) igazság (1) inga (1) intuíció (1) izomtesztelés (5) karrier (1) kineziológia (14) kineziológia gyakorlat (8) kineziológus (3) kismama (1) kommunikáció (2) konfliktus (1) korlátozó hiedelmek (2) köszönöm ereje (1) kreativitás (2) krízis (1) lehetőségek (2) louise l hay (1) meditáció (2) oldás (2) önbecsülés (2) önbizalom (3) önbizalomhiány (1) önértékelés (4) one brain (6) önismeret (4) önkifejezés (2) online tanácsadás (1) pánik (1) paradigmaváltás (1) pozitív gondolkodás (3) pránaevés (1) problémamegoldás (2) stressz (7) stresszek (1) stresszoldás (7) szakítás (2) szellemi törvény (1) személyiségfejlesztés (2) szeretetnyelv (1) szerkezet funkció (1) szokások (1) születés (1) szülő (2) szülők (1) tanulás (1) traumák (2) tudatalatti (1) tudatosság (2) újrakezdés (5) választás (1) változás (7) van választásod (1) vezérlő értékeink (1) világnézet (2) vonzás törvénye (9) életed (2) Címkefelhő

Hatékony tanulás a kineziológia eszközeivel

2010.03.01. 14:37 Ariadné2010


Nehezen tanul a gyerek az iskolában? Nevelési tanácsadásra küldtek? Vagy esetleg egyéb felmérésre vagy fejlesztésre vársz? A pedagógusok jelezték hogy valami…. nincs rendben a gyerekkel?

 

Bármilyen irányba is indultál el a gyermekednek segítséget keresni, tudnod kell, hogy te is segíteni tudsz neki pusztán 2 olyan a kineziológia által használt gyakorlattal amely jelentős változást eredményez a gyermek tanulási és egyéb képességeiben. A diszlexia, figyelemhiányosság, hiperaktivitás, autizmus tünetei jelentősen csökkenthetők, sőt megszüntethetők a kineziológiában használt pár egyszerű gyakorlattal. Nagyon gyakran az egyszerű megoldások hozzák a legjobb eredményeket.

 

A gyakorlat igazolja, hogy a gyerekeknek (de természetesen a felnőtteknek is) jelentősen javul ezen kineziológia gyakorlatok hatására:

 

-         figyelme

-         szem-kéz koordinációja

-         tanulási képessége

-         szervezettsége

-         írása

-         önértékelése

 

 

Tanulási problémái majdhogynem mindenkinek vannak. Nem korlátozódnak a gyerekekre. Végsősoron mi felnőttek is keresztülmentünk mindezen, és egyikünk sem maradt sértetlen. Mindannyiunknak vannak vakfoltjai a tanulás bizonyos területein. Ezektől a vakfoltoktól ostobának, nem megfelelőnek érezzük magunkat.

 

Nos a gyerekeink ugyanebbe a cipőbe járnak. Jogosan tesszük fel a kérdést: „Nincs valamilyen hatékony módszer amivel segíthetünk gyerekeinek?” A válasz IGEN, van ilyen módszer és a kineziológia hatékonyan használja is ezt. Nem kell orvos, pszihológus, pszihiáter, gyógyszer ahhoz hogy a gyerek tudatosságát egyensúlyba hozzuk.

 

Mi lenne ha azonnali változást tudnánk elérni a gyerek olvasás-értésében? Mi lenne ha azonnal látnánk a pozitív változást? Mi lenne ha ez a változás olyan jelentős lenne, hogy ezt a gyerek is észreveszi és nekibátorodna?

 

Ezekről a kineziológia gyakorlatokról elmondható hogy:

 

-         Minimális erőfeszítéssel, maximális eredményt érhetünk el

-         Naponta elég csak 2 gyakorlatot használni

-         Nincs szükség speciális felszerelésre vagy tudásra

-         Pár perc alatt elvégezhetők

-         Bármilyen korú gyerekekkel elvégezhetők, akár csecsemőkkel is.

-         Csoportosan is végezhetők

 

 

1.     Kineziológia gyakorlat: Kereszt-programozás

 

A gyermek fejlődése során, ha az agy nem esik át a kereszt-programozásra való áttérésen, ez komoly-szellemi vagy testi-problémákkal járhat. Nagy valószínűséggel az illető felnővén diszlexiásnak tekinthető.

 

Amikor a kisbaba megtanul mászni, ezt a keresztező mozgást használja, ami fizikailag serkenti az agyat arra, hogy fejlessze a két oldal együttműködését segítő  idegpályákat.

 

Ez a gyakorlat lényegében keresztbe lendítést jelent (ellenkező oldali kar és láb). A keresztező mozdulatok kinyitják az ajtót a két agyfélteke között. Végeztessünk a gyerekkel naponta ilyen keresztbelendítési gyakorlatokat. Nem kell nagyon sokat. Naponta 10 ilyen lendítés is elegendő lehet.

 

Ez a gyakorlat segít a gyermeknek:

 

-         hogy a két agyféltekéjével egyszerre tanuljon

-         hogy helyesen írjon

-         hogy a hallottakra odafigyeljen és megértse

-         hogy koordinált legyen

-         hogy megértse azt amit olvas

-         hogy jobban lásson

-         hogy kitartó legyen

 

2.     Kineziológia gyakorlat: lefektetett 8-as, avagy a végtelen jel.

 

Rajzoltassunk gyermekünkkel naponta minél több ilyen jelet. Minél nagyobb papírlapot adjunk neki és mondjuk hogy használja ki a teljes lapot. Ezzel az egész teste mozgásba lendül Ez a kineziológia gyakorlat lehetővé teszi a középvonal keresztezését folyamatos mozgás közben, ami megelőzi, hogy rövidzárlat alakulhasson ki a jobb agyfélteke energiaáramlásában.

 

Bár mindkét agyfélteke kap információt mindkét szemtől, de a BAL agyfélteke akkor aktivizálódik ha jobbra nézünk, a jobb szem vezérletével. A JOBB agyfélteke akkor aktivizálódik a balra nézünk, a bal szem vezérletével.

 

A középvonali területen a két agyféltekének kellene a képeket egyesíteni. Enélkül az integráció nélkül, az amit az egyik oldali szem/agyfélteke felfog a másik oldalról kitörlődhet. Az eredmény? „Nem tudjuk” felismerni amit olvasunk mivel tudatos elménk nem fogja be a teljes nyomtatott oldalt.

 

Ez a gyakorlat segít a gyermeknek:

-         a két agyféltekéjét egyszerre használni

-         némely betűket többé nem felcsrélni

-         jobban látni

-         könnyebben olvasni

-         amit elolvas megérteni

-         ellazulni tanulás közben

-         koordináltnak lenni és figyelni.

 

 

A kineziológia ezen gyakorlatai (nem csak a fent bemutatott két gyakorlatot használjuk, de ezek a leggyakoribbak) a tökéletes tanulás eszközei, mert javítják az agy és a test közötti kölcsönhatás minőségét. Mozgásba hozzák és egységbe rendezik az ember testét lelkét szellemét.

 

Természetesen ezek a kineziológia gyakorlatok csak rendszeres tevékenység mellett hoznak sikert, de elvégzésük nem sok időt vesz igénybe. Minden szülőnek szívből javaslom próbálja ki.  Ha nincs is iskoláskorú gyermeke, ez a kineziológia módszer a kisgyermekek estében is működik. Jelentős változást eredményez a viselkedésükben. Sokkal összeszedettebek, nyugodtabbak lesznek.

 

Ha értékesnek találtad ezt az információt további hasznodra válhat ha velem dolgozol életed kihívásainak megoldásában.  További információért klikkelj ide

 

 

Ha szükséged van ONLINE TANÁCSADÁSRA klikkelj ide és tedd fel a kérdésedet. Ha elakadtál az életben és nem tudod hogyan tovább, ha gyereknevelési vagy párkapcsolati gondjaid vannak KÉRDEZZ BÁTRAN!

 


(Forrás: Helga Baureis és Claudia Wagenmann: Hatékony tanulás kineziológiával)

 

 

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: gyerek tanulás gyermek kineziológia

A bejegyzés trackback címe:

https://vanvalasztasod.blog.hu/api/trackback/id/tr981799763

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hatékony tanulás a kineziológia eszközeivel 2010.04.21. 05:58:25

Nehezen tanul a gyerek az iskolában? Nevelési tanácsadásra küldtek? Vagy esetleg egyéb felmérésre vagy fejlesztésre vársz? A pedagógusok jelezték hogy valami…. nincs rendben a gyerekkel?

Trackback: Hatékony tanulás a kineziológia eszközeivel - Varázslatos kineziológia 2010.03.01. 14:43:02

Nehezen tanul a gyerek az iskolában? Nevelési tanácsadásra küldtek? Vagy esetleg egyéb felmérésre vagy fejlesztésre vársz? A pedagógusok jelezték hogy valami…. nincs rendben a gyerekkel? A diszlexia, figyelemhiányosság, hiperaktivitás, autizmus tünetei je…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása