HTML

Elérhetőségem

INGYENES mini tanfolyam

Név: *
Email: *

Kalló Melinda kineziológus - Kineziológia blog

Ha válaszút elé érkeztél és nem tudod hogyan tovább, először is el kell döntened hogy barátságos vagy barátságtalan univerzumban élsz-e...(Einstein egyik híres mondása). Sorsodat a választás pillanatában alakítod. Olyan embereknek segítek akik valami miatt nem tudnak továbblépni az életben. Segítek nekik átlátni a problémát, célt és értelmet találni az életben. Feloldom a bennük levő blokkokat, hogy tovább tudjanak lépni és hogy teljesebb életet éljenek.

Tarts velem a Facebookon is!

Címkék

agyféltekék (2) allergia (1) álmok (4) anya (1) áramlat (2) átváltozás (1) az élő mátrix (1) a titok (1) baba (2) boldogság (5) célok (5) david hawkins (1) depresszió (1) diéta (1) döntés (1) éft (1) egészség (2) éld az (1) életcél (5) életstílus (1) energia (2) értékrend (1) félelem (1) félelmek (1) film (2) flow (2) fogyókúra (1) gondolataink (6) gyerek (8) gyereknevelés (8) gyermek (2) gyógyítás (2) gyógyulás (1) halogatás (1) harmónia (5) heti frissítő (9) hiedelmeink (2) hitrendszer (5) hosszú élet titka (1) hullámvölgy (1) igazság (1) inga (1) intuíció (1) izomtesztelés (5) karrier (1) kineziológia (14) kineziológia gyakorlat (8) kineziológus (3) kismama (1) kommunikáció (2) konfliktus (1) korlátozó hiedelmek (2) köszönöm ereje (1) kreativitás (2) krízis (1) lehetőségek (2) louise l hay (1) meditáció (2) oldás (2) önbecsülés (2) önbizalom (3) önbizalomhiány (1) önértékelés (4) one brain (6) önismeret (4) önkifejezés (2) online tanácsadás (1) pánik (1) paradigmaváltás (1) pozitív gondolkodás (3) pránaevés (1) problémamegoldás (2) stressz (7) stresszek (1) stresszoldás (7) szakítás (2) szellemi törvény (1) személyiségfejlesztés (2) szeretetnyelv (1) szerkezet funkció (1) szokások (1) születés (1) szülő (2) szülők (1) tanulás (1) traumák (2) tudatalatti (1) tudatosság (2) újrakezdés (5) választás (1) változás (7) van választásod (1) vezérlő értékeink (1) világnézet (2) vonzás törvénye (9) életed (2) Címkefelhő

Kineziológia – Viselkedési genetika

2010.02.23. 18:38 Ariadné2010

Ki vagy tulajdonképpen?

 

Az önismeret alapkérdése: Ki vagyok én? Milyen vagyok én?

Az önismereten azt értjük, hogy az embernek áttekintése van saját személyisége összetevőiről, határairól és lehetőségeiről, betekintése van viselkedésének rugóiba, hátterébe, motívumrendszerébe, helyesen ítéli meg az emberi kapcsolatokban játszott szerepét, hatását.

 

Mit jelent valójában mindez? Nagyon ezoterikusnak tűnhet ez az egész, hacsak nem kezdjük el ténylegesen definiálni önmagunkat. Szánj hát némi időt arra, hogy meghatározd ki is vagy. Ki vagy te tulajdonképpen?

 

Gondolkodtál már valaha azon hogy miért vagy olyan amilyen, miért viselkedsz úgy ahogy? Miért vagy visszahúzódóbb vagy érzékenyebb mint más? Miért van az hogy nem tudsz egy problémán átlépni amíg nem gondoltad át egészen alaposan a dolgokat és a  másik ember rögtön, rövid idő alatt képes döntést hozni? A viselkedési genetika erre ad választ. Azt állítja, hogy velünk született genetikai szerkezetünk határozza meg alapvető viselkedési mintáinkat ebben az életben.

 

A kineziológia One Brain ága felhasználja ezt az un. Szerkezet/Funkciót, amelynek segítségével jobban megérthetjük saját magunk és mások egyéniségét. Hatalmas lépést tehetünk az önismeretben ezzel az eszközzel.

 

A kineziológia e technikája a következő kérdésekre ad választ:

 

-         Milyen a gondolkodási stílusod? Az eredményekre vagy a folyamatokra fókuszálsz inkább?

-         Mennyire vagy cselekvő vagy gondolkodó típus?

-         Mennyire vagy magabiztos?

-         Milyen a tűrőképességed? Mennyire tolerálod a hibákat?

-         Hogyan fejezed ki érzéseidet? Kontrollálod-e érzéseidet vagy lenyűgöznek az érzéseid?

-         Hogyan kezeled az érzelmeidet? Gyorsan döntesz vagy inkább analizálsz?

-         Közvetlen a stílusod vagy távolságtartó vagy?

-         Mennyire vagy visszafogott?

-         Mennyire vagy színészi alkat?

-         Mennyire vagy tekintélyt sugárzó?

-         Mekkora az önbizalmad?

-         Milyen a beszédstílusod? Tömören fogalmazol vagy verbális típus vagy?

-         Mennyire vagy adakozó?

-         Mennyire vagy kitartó, makacs?

-         Szolgálatkészség jellemez vagy inkább ügyintéző alkat vagy?

-         Elfogadó vagy, vagy szkeptikus?

-         Mennyire vagy szigetelt?

-         Pesszimista vagy optimista alkat vagy?

 

 

Hogyan?

 

Minden az arcunkra, testünkre van kódolva. A kineziológia One Brain ága felhasználja ezeket az univerzális kódokat.

 

Fogantatásunk pillanatától kezdve DNS állományunk meghatározza ösztönös egyéniségünket. A DNS genetikai szerkezete határozza meg életreakciónk túlnyomó részét, míg a többit Hitrendszerünk befolyásolja, módosítja vagy éppen gátolja.

 

Mindannyian egyediek vagyunk. Nemcsak genetikailag de élettapasztalataink tekintetében is. Senkinek nincs ugyanolyan ujjlenyomata vagy azonos formájú füle. Senki sem reagál ugyanúgy egy eseményre mint Te.

 

A kineziológia segít a testünkön jelentkező kódok értelmezésében. Rávilágít arra, hogy bizonyos típusú emberek miért viselkednek úgy ahogy, miért gondolják azt hogy saját viselkedésük az egyetlen helyes látásmód és ha a másik ember nem úgy látja a dolgokat, akkor azt személyes sértésnek veszi. 

 

Ha megismerjük ezeket a kódokat óriási lépést teszünk az önismeret felé. Kezdjük megérteni a másik embert és megtanuljuk elfogadni és tiszteletben tartani, hiszen megértjük hogy azért olyan amilyen, azért cselekszik egy bizonyos módon, mert genetikailag determinálva van erre.

 

Az önismeret az első lépés, hogy felelősséget vállaljunk magunkért. Vagy elfogadjuk saját szerkezetünket és azt a viselkedést amit az a jegy képvisel vagy nem. Ha nem, akkor bizony komoly problémáink vannak saját magunkkal. A kineziológia segíteni tud, feloldja ezeket a belső feszültségeket, stresszeket és hatalmas lépést teszel az önismeretben.

 

 

Ha szükséged van ONLINE TANÁCSADÁSRA klikkelj ide és tedd fel a kérdésedet. Ha elakadtál az életben és nem tudod hogyan tovább, ha gyereknevelési vagy párkapcsolati gondjaid vannak KÉRDEZZ BÁTRAN!

 

 

(Forrás:Három az egyben módszer: Testkód

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: önismeret kineziológia szerkezet funkció

A bejegyzés trackback címe:

https://vanvalasztasod.blog.hu/api/trackback/id/tr641784573

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kineziológia – Viselkedési genetika - Varázslatos kineziológia 2010.02.23. 18:47:42

Fogantatásunk pillanatától kezdve DNS állományunk meghatározza ösztönös egyéniségünket. A viselkedési genetika azt állítja, hogy velünk született genetikai szerkezetünk határozza meg alapvető viselkedési mintáinkat ebben az életben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása