HTML

Elérhetőségem

INGYENES mini tanfolyam

Név: *
Email: *

Kalló Melinda kineziológus - Kineziológia blog

Ha válaszút elé érkeztél és nem tudod hogyan tovább, először is el kell döntened hogy barátságos vagy barátságtalan univerzumban élsz-e...(Einstein egyik híres mondása). Sorsodat a választás pillanatában alakítod. Olyan embereknek segítek akik valami miatt nem tudnak továbblépni az életben. Segítek nekik átlátni a problémát, célt és értelmet találni az életben. Feloldom a bennük levő blokkokat, hogy tovább tudjanak lépni és hogy teljesebb életet éljenek.

Tarts velem a Facebookon is!

Címkék

agyféltekék (2) allergia (1) álmok (4) anya (1) áramlat (2) átváltozás (1) az élő mátrix (1) a titok (1) baba (2) boldogság (5) célok (5) david hawkins (1) depresszió (1) diéta (1) döntés (1) éft (1) egészség (2) éld az (1) életcél (5) életstílus (1) energia (2) értékrend (1) félelem (1) félelmek (1) film (2) flow (2) fogyókúra (1) gondolataink (6) gyerek (8) gyereknevelés (8) gyermek (2) gyógyítás (2) gyógyulás (1) halogatás (1) harmónia (5) heti frissítő (9) hiedelmeink (2) hitrendszer (5) hosszú élet titka (1) hullámvölgy (1) igazság (1) inga (1) intuíció (1) izomtesztelés (5) karrier (1) kineziológia (14) kineziológia gyakorlat (8) kineziológus (3) kismama (1) kommunikáció (2) konfliktus (1) korlátozó hiedelmek (2) köszönöm ereje (1) kreativitás (2) krízis (1) lehetőségek (2) louise l hay (1) meditáció (2) oldás (2) önbecsülés (2) önbizalom (3) önbizalomhiány (1) önértékelés (4) one brain (6) önismeret (4) önkifejezés (2) online tanácsadás (1) pánik (1) paradigmaváltás (1) pozitív gondolkodás (3) pránaevés (1) problémamegoldás (2) stressz (7) stresszek (1) stresszoldás (7) szakítás (2) szellemi törvény (1) személyiségfejlesztés (2) szeretetnyelv (1) szerkezet funkció (1) szokások (1) születés (1) szülő (2) szülők (1) tanulás (1) traumák (2) tudatalatti (1) tudatosság (2) újrakezdés (5) választás (1) változás (7) van választásod (1) vezérlő értékeink (1) világnézet (2) vonzás törvénye (9) életed (2) Címkefelhő

Gyereknevelés...az ördög a részletekben...

2010.02.17. 10:48 Ariadné2010

Minden gyerek egy nagyon erős belső erővel jön a világra. Nem ismerik a félelmet, nem ismerik a lehetetlent. Az évek során aztán eltanulják a felnőttektől, hogy jelentéktelenek, erőtlenek, tehetetlenek. Természetesen nem tudatosan csinálják ezt a felnőttek, észre sem veszik, hogy a szavaikkal, reakcióikkal mennyire rombolják a gyerekeik önbizalmát.

 

Tudom, sokkal könnyebb azt mondani a gyereknek, hogy tartsa be a szabályokat, pusztán csak azért mert a szülő mondja, mert annak úgy kell lenni. Megállunk-e valaha is egy pillanatra megmagyarázni, hogy miért vannak azok a szabályok, hogyan működnek azok a szabályok? Megmagyarázzuk-e valaha a gyereknek MIÉRT akarjuk hogy valami úgy legyen ahogyan mondjuk?

 

Hogyan tanulják meg a gyerekeink a problémamegoldás művészetét ha mindig megmondjuk nekik hogy mi a helyes? Nem értik meg, hogy mi hogyan hoztunk meg egy döntést. Gondolkodjunk csak el egy picit. Sokszor nagyon kényelmesnek tűnik hogy gyerekeink kis „igenlő robotokká” változzanak….igenis anya, úgy van anya, rögtön megcsinálom anya….. Egészen biztos hogy minden szülő áhítozott néhanapján erre. Ezzel nincs is baj addig amíg a gyakorlatban vigyázunk az egyensúlyra és nem nullázzuk le gyerekeink akaratát, problémamegoldó képességét, kreativitását.

 

Meggyőződésem, hogy gondolataink óriási mértékben befolyásolják világunkat. Ezért ez a téma nekem rendkívül fontos nekem, mert azt szeretném, hogy gyermekeim gondolatai pozitívak és erősek legyenek, hogy igazán olyan életet éljenek amilyet csak elképzelnek maguknak.

 

Sajnos az óvodákban, iskolákban eléggé fura képzetek ragadnak a gyerekekre. Például, hogy bizonyos játékokat meg kell vásárolni ahhoz hogy menők legyenek, hogy bizonyos ruhákat meg kell venni ahhoz, hogy szeressék őket az emberek. Ezért hát rendkívül fontosnak tartom, hogy otthon egy másik értékrendet is megismerjen. Azt szeretném hogy az otthonunk egy olyan hely legyen ahol azt érezhetik hogy feltétel nélkül szeretik őket, támogatják őket, elfogadják őket olyannak amilyenek.

 

5 gondolat amivel segíthetsz gyerekednek:

 

  1. Törekedj arra, hogy csak akkor javítsd ki gyerekedet, ha valamit jelentős hibát követ el. Ne köss bele folyton mindenbe amit csinál vagy mond. Előbb vagy utóbb arra a következtetésre jut, hogy semmire sem képes.
  2. Hagyd hogy meghozza a saját döntéseit – arról, hogy mit vegyen fel, esetleg mit egyen, milyen tevékenységben vegyen részt. Félreértés ne essék! Nem vagyok híve a teljes liberalizmusnak a gyereknevelésben, mert minden kétséget kizáróan fontosnak tartom azt is hogy megtanulják mi a kötelesség, hogy a dolgoknak következményei vannak, hogy sokszor nem feltétlenül magunk miatt csinálunk valamit.
  3. Próbáljuk csökkenteni a NE / NEM szavak használatát. Próbáljunk például úgy fogalmazni hogy „ Fagylalt?! Ez aztán fantasztikus ötlet. Ebéd után egészen biztosan jól fog esni!”
  4. Ne címkézd fel a gyerekedet, hacsak nem hordoz magában valami pozitív üzenetet. Kerüljük az olyan megjegyzéseket, hogy „Pont olyan vagy mint az apád”. „Olyan vagy mint egy kis cicababa” stb.
  5. Figyelj oda gyermekedre. Amikor beszélsz a gyermekedhez, belenézel a szemébe vagy épp ezer más dolgot csinálsz? Ez a fajta viselkedés eléggé erős üzenetet hordoz a gyerek számára, hogy ő nem eléggé fontos, nem eléggé fontos ahhoz hogy az édesanyja meghallgassa.

 

Minden az apró részleteken múlik.

 

Ha jól belegondolunk az élet szépsége az apró részletekben mutatkozik meg és ez a gyereknevelésben látszik talán a legjobban. A gyerekeink fantasztikusak, intuitívek, megérzik beszédünk minden apró árnyalatát, azt ahogyan rájuk nézünk. Megérzik minden egyes rezdülésünket.

 

Tevékenységeink többségét a megszokás irányítja, de próbáljunk azért tudatosabbak lenni egy picit amikor a gyerekeinkhez szólunk. Ne fojtsuk el azt a hatalmas erőt amivel születtek!

 

Köszönöm hogy meghallgattatok.

Ha szükséged van ONLINE TANÁCSADÁSRA klikkelj ide és tedd fel a kérdésedet. Ha elakadtál az életben és nem tudod hogyan tovább, ha gyereknevelési vagy párkapcsolati gondjaid vannak KÉRDEZZ BÁTRAN!

 

 

2 komment · 1 trackback

Címkék: gyereknevelés önbizalom kreativitás értékrend problémamegoldás

A bejegyzés trackback címe:

https://vanvalasztasod.blog.hu/api/trackback/id/tr221765649

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyereknevelés...az ördög a részletekben... - Varázslatos kineziológia 2010.02.17. 10:51:48

Hogyan tanulják meg a gyerekeink a problémamegoldás művészetét ha mindig megmondjuk nekik hogy mi a helyes? Ha jól belegondolunk az élet szépsége az apró részletekben mutatkozik meg és ez a gyereknevelésben látszik talán a legjobban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jonathan00 2010.09.29. 13:00:15

Gyereknevelés az számomra is mindig nehéz kérdés volt. Sok példa volt előttem. Voltak jó neveléső ismerőseim meg rosszak is. Igazából a neveltetésükben nem sok különbséget véltem felfedezni. Mindegy gyereket máshogy kell terelgetni, mert ugye megvannak az örökölt személyiségi jegyei is.

Breadi__ 2010.10.06. 13:53:27

Ez így van. És nem csak mi neveljük a gyerekeket, hanem ők is nevelnek minket :)
süti beállítások módosítása